10 tips voor de kinderen in de Gelderse streken

Met de familie op pad, is garantie op mooie herinneringen. Neem de kinderen mee naar de Gelderse streken, waar leerzame en leuke avonturen voor het oprapen liggen. Van trampolinespringen tot musea bezoeken. Wij hebben de 10 leukste tips alvast voor je op een rijtje gezet.

Dierenuitjes

Burgers' Zoo

Kinderen en speurtochten zijn een ideale combi en de dierentuin geeft daar nog een extra dimensie aan. Ze kunnen hier op een speelse manier dingen leren over de dieren en krijgen een rondleiding door de fascinerende wereld van Burgers’ Zoo en hun inwoners. Beetje moe? Geen probleem, want terwijl jij uitrust met een kopje koffie spelen de kids in één van de drie speeltuinen. 

Meer info

Apenheul
Kom apen spotten in een prachtig bos vol loslopende apen. Tussen het groen loopt meer dan de helft van de apen zomaar los tussen de bezoekers. Met de handige spottips in het park hoef je er niet één te missen. Natuurlijk zijn er ook apen die niet loslopen, zoals de gorilla’s en orang-oetans. Over deze dieren kom je alles te weten tijdens de speciale presentaties in het park. 

Meer info 

 

Cultuur

Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, kunnen de kids interactief iets leren en gaan ze terug in de tijd. Zo stap je in een historische tram en ervaar je hoe ze vroeger een houten wiel maakten. De kids kunnen er zelf ook een oude ambacht leren of zien hoe het er aan toe ging in een oude windmolen.

Meer info

Museumboerderij Erve Brooks

Begin met lekkere pannenkoeken in de ‘pannenkoekenboerderij’ dan ben je erna helemaal klaar voor het avonturenpad met allerlei spelletjes en hindernissen onderweg. In de schuren en de zolder van de boerderij zijn nog oude werktuigen en oude radio’s en televisies te vinden. Binnen kunnen kinderen rustig spelen in de speelhoek of met de Oud-Hollandse spelen waar ze ondervinden hoe de kinderen van vroeger zich vermaakten.

Meer info

Ridders en kastelen in Slot Loevestein

Verkleed je voor een dag als ridder of jonkvrouw in het Slot Loevestein. Je kan zelf op ontdekking gaan met een persoonlijke sleutel, waarmee je spellen kunt spelen, verhalen van vroeger hoort en kamers kunt openen. Op verschillende plaatsen rondom het kasteel zijn ook allerlei interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangenen en soldaten en brengen ze de geschiedenis van het Slot en haar bewoners tot leven.

Meer info

 

Openluchtmuseum (1)

 

 

 

SLot loevestein (1)

Actie

Spelerij

Houden je kinderen van knutselen, schilderen en creatief bezig zijn in de natuur? Dan is dit een geweldige plaats voor hen. De hele dag kunnen ze er op een creatieve manier dingen ontdekken. Het is een atelier en tentoonstellingsruimte tegelijk, want de speelobjecten in het park zijn kunstwerken. Kinderen kunnen er ook zelf kunst maken. De Uitvinderij is een werkplaats waar ze figuren kunnen zagen, verftekeningen kunnen maken of metaal kunnen bewerken.

Meer info

Kinderactiviteiten Landal Greenparks Gelderland

Op de parken van Landal in Gelderland worden er allerlei leuke activiteiten en evenementen georganiseerd zoals shows, maar ook in de natuur zoals de zomersafari, dieren voeren, een vlot bouwen of zelfs knutselen, schminken, een speurtocht of voorlezen met Bollo, de grootste vriend van de kinderen. Je kan ook kiezen uit verschillende tochten zoals de fiets, wandel-en kaboutertocht.

Meer info 

WipeOut Kids 

Dit is voor de durvers! Op Beldert Beach kunnen de kids glijden en slingeren op de stijle glijbaan, een gat in de lucht springen op de trampoline en de springkastelen of over water lopen zonder nat te worden, terwijl de ouders gezellig een glaasje drinken in de Beachclub. WipeOut Kids heeft maar liefst 20 activiteiten of obstakels die ze moeten zien te overwinnen. Spannend!

Meer info

Kinderroutes in de Achterhoek 

In de Achterhoek zijn er meer dan twintig routes speciaal voor kinderen van 3 tot en met 14 jaar, waarbij ze op een speelse manier kennis kunnen maken met de Achterhoek en de geschiedenis. Onderweg worden ze verrast door sportieve, avontuurlijke en spannende opdrachten waarbij ze zelf de hoofdrol spelen. Zo maken ze kennis met verschillende kabouters op de kabouterroute, zich verkleden in een middeleeuwse dame of heer of een heerlijk heksendrankje drinken na afloop van de Smoks Hanne route, de beroemdste heks van de Achterhoek!

Meer info

Julianatoren

Marie van Eldik zegt: “Onze dochter is super grote fan van de Julianatoren! Nu ze 4 jaar is, mag ze al in veel dingen alleen en is ze echt heel trots op zichzelf! Ik zou haar vele uurtjes plezier gunnen in dit fijne pretpark. Als zij blij is, zijn wij dat ook!”
De Julianatoren in Apeldoorn biedt een hele dag familieplezier en is het leukste familiepretpark van Nederland. Geniet met de kids van het uitzicht in het reuzenrad, of ga voor meer avontuur in de Mega Muizenschommel. Je kan er ook op verschillende tijdstippen Jul en Julia ontmoeten, de leukste muizen van het land. De Julianatoren biedt een onvergetelijk dagje uit voor gezinnen met kinderen van 2 tot 12 jaar.

Meer info

 

Spelerij (1)

 

 

 

 

wipe out beldert beach