U bevindt zich hier: Achterhoek ›  Wijn

Achterhoekse wijnen

Vroeger kwam goede wijn per definitie uit Frankrijk en dan met name uit de Bordeaux, de Bourgogne of Loirestreek. Andere gebieden of andere landen telden niet mee. Te weinig zon, te veel wind en de temperatuur bleef te laag. Sinds een aantal jaren is door de komst van nieuwe druivenrassen en de ontwikkeling van nieuwe vinificatietechnieken het tij gekeerd. Wijnbouw is nu ook in Nederland mogelijk.

Vroeger alleen op uiterst beschutte plaatsen – tegenwoordig op grotere schaal. De vruchtbare bodem van de Achterhoek blijkt bij uitstek geschikt voor de teelt van wijndruiven! Menig Achterhoekse boer heeft dan ook het roer omgegooid en zich de kunst van het wijnmaken eigen gemaakt.
Anno 2014 wordt er in de Achterhoek op een twintigtal wijngaarden kwaliteitswijn gemaakt. Vele tienduizenden liters rode, witte en rosé wijnen worden geproduceerd die goed hun weg naar de consument weten te vinden. En, ze worden met tal van onderscheidingen gewaardeerd.

Alles over wijn in de Achterhoek

Alles over wijn in de Achterhoek