U bevindt zich hier: Achterhoek ›  Wild eten

Wild eten in de Achterhoek

Al ruim 33 jaar richten ieder jaar de (hotel-)restaurants het spotlicht op najaar en winter. Dan kan er namelijk bij 25 restaurants genoten worden van een keur aan wildgerechten. Op deze website alle informatie over de wildrestaurants, de specialiteiten en aandacht voor bijzondere arrangementen.

Was een wildgerecht in de jaren tachtig van de vorige eeuw nog sterk van smaak en alleen iets voor een kleine groep liefhebbers, anno 2014 hebben de Achterhoekse koks de wildgerechten weten te vernieuwen tot creaties waarin de volle, natuurlijke smaak van het vlees tot zijn recht komt. Wild is nu een product dat juist liefhebbers van de eerlijke keuken aanspreekt. Als er één vleessoort is waar absoluut niet mee is geknoeid, dan is het wel wild. Ree, fazant, haas, duif, eend, hert of wild zwijn? Op de menukaarten van de Achterhoekse restaurants heb je volop keus.

De 25 restaurants zijn mooi verdeeld over de Achterhoek en variëren van kleinschalige herbergen in dorpen of te midden van boerderijen op het platteland. Maar er zijn ook statige bedrijven in de centra van de Achterhoekse stadjes. Veel restaurants hebben ook eigen hotelkamers maar vaak wordt er voor het aanbieden van slaapaccommodatie samengewerkt met stijlvolle gastenkamers direct in de buurt.
Meer informatie is te vinden op www.wildetenindeachterhoek.nl

Alles over wild eten in de Achterhoek

Alles over wild eten in de Achterhoek

Op de radio...

Gezien op tv..