Avontuurlijke vakanties met kids in De Achterhoek

Maak van je vakantie met de kinderen een onvergetelijke belevenis. De Achterhoek staat bekend om haar prachtige natuur en ruimte. Het is al helemaal top als je er ook nog een avontuur kunt beleven, samen met de kinderen. Er zijn talrijke routes en groene gebieden met creatieve slaapplekken. Een avontuurlijke vakantie kan dus makkelijk in eigen land. En als de kids het naar hun zin hebben, dan kan jouw vakantie ook niet meer stuk!

Spannende kinderroutes

Het is het zomer! Dat wil zeggen: buiten vertoeven in de natuur en genieten maar. Neem de kinderen mee op een van de speciale kinderroutes. Daar kunnen ze op een speelse en avontuurlijke manier kennis maken met de streek. Ga bijvoorbeeld op expeditie Bronckhorst. Tijdens deze spannende wandeling moeten jij en je team allerlei opdrachten uitvoeren. Zijn je kinderen nog iets kleiner? Dan is Kabouterpad Jena een echte aanrader. Kunnen ze alle kabouters vinden?

Verhaal 20 - juudjetheis - Camping Vreehorst

Bijzonder overnachten

Kids zijn meestal gek op kamperen. Ontwaken in de natuur, leven zonder horloge en niet op tijd naar school hoeven: een droom! Maak van jouw avontuurlijke vakantie met de kids een uniek hoogtepunt.  Want wie heeft er nu al eens in een gigantisch wijnvat overnacht? Bij Camping De Graafschap in Doetinchem kan het allemaal. Het vat is erg knus en is voorzien van alle gemakken. Heerlijke quality time met de familie dus! Bij slecht weer speel je samen een spel. Overdag kun je op ontdekkingstocht gaan in de omgeving of actieve dingen doen zoals zwemmen bij mooi weer of fietsen.

Dierenroute Abc

Op het land en in het water

Stel je voor: je gaat lekker mountainbiken en je keert terug met een kano! Klink als een echt avontuur toch? Laat de kinderen in de huid kruipen van Indiana Jones. De route neemt je mee rondom het domein van Marveld. Je keert daarna terug op het water langsheen het riviertje de Slinge. Deze rivier is ideaal als je op vakantie bent met jonge kinderen door zijn geringe stroomsnelheid. Zo kun je ook optimaal genieten van het mooie natuurlandschap van de Achterhoek.

Marveld mk 161281