Bewoners: het leukste en mooiste van Doetinchem

Doetinchem, ook wel bekend als Duttichem, Duichingen, Dotekom en Deutekom. Een stad vol gezelligheid, prachtige bossen, kastelen en (zelf)benoemd tot het centrum van de Achterhoek. Met trotse inwoners, zo blijkt uit de 25 foto’s die we ontvingen na onze oproep. ‘Je doet het in Doetinchem’ prijkt de nieuwe slogan. Maar wat doe je dan precies in Doetinchem? Wat is leuk en mooi? We vroegen het de inwoners via onze Facebookpagina.

Kruisbergse bos & omgeving

Henny: “Ik heb prachtige foto’s van de Kruisbergse bossen gezien.” En niet alleen Henny geniet van de omgeving, ook anderen tippen dit bosgebied. Het natuurgebied is uniek door de vele hoogteverschillen en rivierduin, zeldzaam in Nederland. En ook gewoon fijn voor rust en sport:”Kruisbergse bos, lekker wandelen of hardlopen! aldus Francis. Aan de rand van de bossen staat kasteel De Kelder, een voormalig havezate.

Rondom de Kruisbergseweg, dichtbij de berg zelf, vind je huizen in de Jugendstil vorm. En als je dan toch in de buurt bent, rijd dan even door de 2e Loolaan. Ook een tip van een van de inwoners. 

Nov 9 - Buiten Bos

Molens

Maurice stuurde ons prachtige foto’s van Doetinchem.  “Mooie natuur, waar je welkom wordt geheten door een roodborstje,” (bekijk de foto hier). De bossen blijven prachtig in de wijde omgeving. Helemaal met de herfstkleuren, goud, bruin, geel en groen. 

Hij schrijft ook: “En prachtige molens.” Zoals de Benninkmolen, nog officieel in gebruik, de Walmolen en de Aurora.

Nov 9 - Buiten

Fietsen en wandelen

Eén ding is zeker na onze oproep. De inwoners van Doetinchem raden ons aan de omgeving te ontdekken door te wandelen of een fietstocht te maken. Zelfs het centrum van de stad wordt genoemd voor een bezoek. “Een fijn terrasje pakken” en genieten van de gastvrijheid en de omgeving.

Meer van de insiders tips over Doetinchem en reacties op onze vraag, lees je hier.

Nov 9 - Kasteel