Blog: culinair weekend in Gelderland

Foodblogger Sam Chan kreeg de kans om van een culinair weekend te genieten in onze Gelderse Streken. Een heel weekend eten, foto’s maken #foodporn en een blog over zijn ervaringen. Enjoy!

Sam Chan: Er was zoveel te zien. Van dorpjes, steden tot boerderijen. Maar ik ga het voornamelijk hebben over het culinaire genot van mijn favoriete tentjes die ik had bezocht.

Herberg Erve Kots

We begonnen de eerste dag bij een openluchtmuseum en herberg Erve Kots in de Achterhoek. Zij hebben een bierbrouwerij en wij zijn daar natuurlijk om te proeven. Wij kregen een kleine rondleiding en de geschiedenis van Erve Kots te horen. Daarna was het tijd om te proeven. We hebben van verschillende bieren mogen proeven. Zowel van frisse als zoete bieren en sloten af bij de openhaard. Met bier onze handen en een goed gezelschap. Heerlijk!

Dru Cultuurfabriek

In de avond gingen we naar de Dru Cultuurfabriek in Ulft. Dru Cultuurfabriek is een van de zeven panden met een industrieel verleden. Nu is het omgetoverd tot een centrale ontmoetingsplaats voor culturele en creatieve activiteiten. Maar wij werden verwacht in het restaurant en wild stond op het menu. Wij kregen als eerst een heerlijke proeverij van lever, paté en worstjes. Het was een enorme plank. Daarna hebben wij nog kunnen genieten van de resterende vier-gangen.  De gerechten waren vol van smaak en je kon het pure van het wild vlees erg goed proeven! 

foto dru

Het Arsenaal 1309

De volgende dag liepen wij door het gezellige en knusse stad Doesburg. Na de rondleiding liepen wij door naar ‘Het Arsenaal 1309' en kregen de kans om de gerechten te proberen van het nieuwe kookboek ‘Of je mosterd lust’ van Tamara Verheij. De gerechten werden klaar gemaakt door de keuken brigade en het werd geserveerd aan tafel op een grote plank. Het zag er erg kleurrijk uit en zeer uitnodigend. Ik heb er van genoten!

Dec 6 - Arsenaal

Eet-Lokaal

Het was een dag vol met wild vlees en wild proeverijen. Mijn lichaam schreeuwde om iets anders. Iets met groenten. Toevallig waren wij uitgenodigd bij het Eet-Lokaal. De eigenaren Hertzog E. Olivier en Michiel Beltman zijn het perfecte duo. Ze hebben persoonlijke contact met de boeren en producenten die direct leveren uit de omgeving. Met hun enthousiasme en kennis willen zij dit overdragen aan de gasten van het restaurant Eet lokaal. En dat is gelukt! Wij kregen een vegetarische plankje met allemaal lekkernijen. De pure smaak van groenten was heerlijk en fris. Ook hebben wij kunnen genieten van de kazen van de buffelboerderij Zevenaar. 

Dec 6 - Eetlokaal

Restaurant Vesters

In de avond werden wij verwend bij Restaurant Vesters. Het restaurant bevindt zich in Nijmegen. Het eten is op een hoog culinair niveau gepaard met professionele bediening.

Het restaurant bestaat uit gepassioneerde jongeren die vol zitten met ideeën over eten en drinken. Samen met de eigenaren Jeroen en Nikolien Vesters, dragen zij dit filosofie uit aan de gasten en geven de gasten een onvergetelijke avond. Wij hebben mogen genieten van een vier-gangen diner. Elke gang vol van smaak en met een bijpassende wijn. Echt een feest!

Bilderberg Hotel & het restaurant Koetshuis

Na een dag vol met verwennerijen en bomvolle informatie over de Gelderse streken, keerde ik terug naar het Bilderberg Hotel. Een heerlijk bad en daarna naar mijn bed. Uitrusten in luxe, zodat ik de volgende dag er weer stevig tegen aan kan.

De volgende ochtend: we kleden ons warm aan en gaan op pad. We werden verwacht bij het restaurant Koetshuis op landgoed Rhederoord. Een mooi restaurant en het oogt professioneel. We kregen bij binnenkomst een glaasje bubbels en werden in de watten gelegd. Ook was er aan tafel bereiding, voor het flamberen van hertenbiefstuk. We kregen daarna een heerlijke wild bouillon met kleine stukjes vlees erin en sloten af met een sandwich. Wat ik niet helemaal vind passen bij de volgorde en de stijl van het restaurant. 

Dec 6 - Koetshuis

De Plack

In de middag moesten wij even wat rijden en werden we verwacht bij wijndorp in Groesbeek, De Plack. Het is pas in 2001 dat in Groesbeek sprake was van wijnbouw. Helaas regende het op die dag best veel. Dus konden wij helaas niet de wijngaarden bekijken, wat ik eigenlijk graag wilde zien. We bleven gezellig binnen zitten bij het vuur. Met een kleine proeverij van wijnen en de verhalen van de eigenaren. Het was erg gezellig en heb er zeer van genoten! 

De Plack was tevens ook onze laatste bestemming van het culinaire weekend in de Gelderse streken. We hebben erg genoten van onze weekend en komen zeker een keer terug! Het was erg mooi om te zien hoe de eigenaren en restauranthouders omgaan met de producten.