Blog: Mamaliefde in de Achterhoek

De Achterhoek, zoals de naam het al zegt een (uit)hoek van Nederland. Grenzend aan Duitsland heb je bijna het gevoel in het buitenland te zijn. Echte grote steden vind je hier niet veel, in plaats daarvan kan je heerlijk genieten van de rust. Opgegroeid in de stad vind ik het heerlijk dat je om ergens te komen, een flink stuk over wegen te rijden waarvan je je soms afvraagt of het wel echt de snelste weg is. Gewoon dat gevoel even van de kaart te zijn. Ik word er direct relaxter door en kijk mijn ogen uit. Van de rivieren tot en met de straten door de weilanden met bomen aan beide zijden of de boerderijen die hier en daar gestrooid zijn. En dat maakt deze streek zo bijzonder en zeer geschikt voor een dagje uit. Want er zijn zeker een paar pareltjes die je gezien moet hebben.

Op pad met mand vol lekkernijen | Erve Brooks

Een binnenspeeltuin hebben we allemaal wel eens van binnen gezien en een blotevoetenpad misschien ook wel. Erve Brooks is meer dan dat. Als je het avontuur aan gaat moet je hier ook zeker even de tijd voor uittrekken, vandaar dat je op pad gestuurd wordt met een mand vol lekkernijen. De hindernissen zijn zeer verrassend en zorgen ervoor dat zelfs kinderen die niet van wandelen houden dit met plezier afleggen. Na de tocht is er genoeg vermaak in de speeltuin, waterveld of airtrampoline om even uit te razen. Tussendoor kan je kijken bij de geitjes terwijl papa en mama even bijkomen op het terras. Voordat je de korte wandeling maakt naar de museumboerderij waar je nog meer dieren vindt die je mag voeren, een trampoline, pottenbakschuur, zand waterspeeltuin en op zolder een klein museum. Hier kan je rustig een hele dag vermaken en is leuk voor kinderen van alle leeftijden. Ideaal dus als ze allemaal hun eigen wensen hebben. Voor de lekkere trek kan je op een van beide plekken plaats nemen op het terras en bijvoorbeeld genieten van een heerlijke pannenkoek.

Nov 1 - Erve Brooks

Word prins of prinses in Huis ten Berghe

Zelf bezoeken wij graag kastelen en onze kinderen hebben deze liefde meegekregen. Ook voor kastelen ben je hier op de goede plek, in 's-Heerenberg vind je namelijk een van de oudste kastelen uit de Middeleeuwen. Het oudste gedeelte stamt uit de 13e eeuw en de rest is daaromheen gebouwd. Het kasteel is nog in een schitterende staat compleet met binnenplein. Absoluut een aanrader zijn de kinderrondleidingen. Je begint in de kleedkamer waar niet alleen de kinderen maar ook papa, mama en opa's en oma's zich in gepaste kleding hullen voor een lesje 'Hoe word ik prins of prinses'. Natuurlijk mag de heks ook niet ontbreken in dit verhaal. Als de groep niet te groot is breng je ook een bezoekje aan de toren zodat je kan genieten van het weidse uitzicht. Aan het einde van de rondleiding worden alle kinderen geridderd tot ridder of prinses en krijgen ze een echt diploma om de volgende dag trots op school te laten zien.

Nov 4 - Huis Ter Bergh

Pannenkoekenhuis de Zon in Wehl

Zo'n dagje uit is natuurlijk heerlijk om af te sluiten met een pannenkoek. Het pannenkoekenhuis de Zon in Wehl ligt vlakbij de snelweg en is een echte aanrader. Er is voldoende parkeerplaats en als je eraan komt valt de kind vriendelijkheid gelijk al op. Er is binnen een speciale speelplek voor de kinderen, in de zaal zodat je gewoon vanaf je tafel toezicht kan houden. Als de zon schijnt is het ook absoluut aan te raden om even naar buiten te gaan. Daar staan een aantal speeltoestellen, trampolines en zelfs een luchtkussen. Er is een uitgang vanaf het terras, dus zolang je die in de gaten houdt is dat geen probleem. De pannenkoeken zijn bereid met lokale producten en daardoor zeer smaakvol. We hebben een soort proeverij gedaan met diverse smaken pannenkoeken waarvan de een nog lekkerder dan de ander. De versierpannenkoeken zijn natuurlijk altijd een succes bij de kinderen. Vergeet niet wat ruimte over te houden voor het toetje!

Nov 4 - Pannenkoekenhuis De Zon