U bevindt zich hier: Evenementen  ›  Batavierenrace

Evenementen in de Gelderse streken

In de Gelderse streken, Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek, worden vele evenementen georganiseerd en kun je prachtige tentoonstellingen bezichtigen. Kijk in de evenementenkalender hieronder voor een selectie. In de uitagenda op de websites van de verschillende regio's staat een uitgebreid overzicht van activiteiten in Gelderland.

Veluwe
Regio Arnhem Nijmegen
Rivierenland
Achterhoek

Toon:  
22 JUN-
2 JUL
Fashion + Design Festival Arnhem Regio Arnhem Nijmegen Diverse locaties in Arnhem

Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) is hét zomerse stadsfestival waar mode, design, kunst en cultuur met elkaar versmelten.Een maand lang viert Arnhem haar creativiteit met exposities, evenementen, shows, voorstellingen, lezingen en workshops.
Design en mode zijn sterk verbonden aan alle culturele uitingen die tijdens het festival plaatsvinden in de Gelderse hoofdstad. Dit komt tot uiting gedurende alle verschillende evenementen tijdens FDFA; met een bundeling van bestaande evenementen, nieuwe initiatieven, exposities, lezingen, workshops, voorstellingen en nog veel meer laat Arnhem zien dat de stad overvloeit van mode tot Dutch Design. 

25
JUN
Dag van Park Lingezegen Regio Arnhem Nijmegen Park Lingezegen

Park Lingezegen blijft in beweging. Dat is te zien en beleven i tijdens de 11e Dag van Park Lingezegen. Het is een dag om kennis te maken met wat dit nieuwe landschapspark te bieden heeft. En dat is steeds meer, mede dankzij alle gebruikers en ondernemers in het gebied.
Dit jaar staat de Dag van Park Lingezegen in het teken van wandelen. Wandelnet heeft in Park Lingezegen verschillende wandelroutes uitgezet. De routes zijn gemarkeerd met gekleurde pijlen, iedere route in een eigen kleur. Deze nieuwe wandelroutes worden feestelijk geopend, evenals het parkje De Poel en het nieuwe fietspad langs de Linge dat Huissen en Overbetuwe verbindt.
Op 25 juni zijn er van 12.00 tot 17.00 uur op de 'bruispunten' veel activiteiten. Er kan gewandeld worden, er is muziek, eten en drinken en ook voor kinderen is er veel te doen.

25
JUN
Streekgala Regio Arnhem Nijmegen Arnhem, Nijmegen en Kleve

Haal de klompen uit het vet, de laarzen van zolder en ontdek de liefde op de boerderij. Verschillende boeren en tuinders rondom Nijmegen nodigen je op zondag 25 juni uit om een dag op de boerderij te komen beleven. Wil je koeien knuffelen, fruit plukken, wijn proeven of pony rijden? Kom dan naar dit evenement voor het hele gezin!
Tijdens het Streekgala kom je alles te weten over het leven op de boerderij. Zo kun je kijken bij boeren die koeien, kippen, schapen of biggetjes hebben. Je kunt rondstruinen bij tuinders door boomgaarden met appels en peren of velden met aardbeien en frambozen. Bij alle bedrijven is wel iets bijzonders te zien of te beleven.

28 JUN-
2 JUL
Outdoor Gelderland Regio Arnhem Nijmegen Nationaal Sportcentrum Papendal

Van woensdag 28 juni tot en met zondag 2 juli 2017 vindt de 13e editie van Outdoor Gelderland plaats op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Er zullen vele top dressuur -en springcombinaties afreizen naar Arnhem om deel te nemen aan het grootste jaarlijkse topsportevenement van Gelderland.

11-14
JUL
64ste editie 4Daagse van Apeldoorn De Veluwe Apeldoorn

De eerstvolgende editie van de 4Daagse van Apeldoorn (vindt plaats) is van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 juli 2017. Deze 4Daagse is niet alleen plezierig voor doorgewinterde wandelaars maar ook voor beginners. Bovendien wandelt jong en oud mee. Waarom? Omdat deelnemers niet perse 4 dagen hoeven te wandelen en kunnen kiezen uit korte en lange afstanden. Er is keus uit afstanden van 12, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag. En wandelaars kunnen ook 1, 2 of 3 dagen deelnemen.

Kortom: een bijzondere 4Daagse met een mooie samensmelting van diverse wandelliefhebbers!