U bevindt zich hier: Evenementen  ›  Go Short

Evenementen in de Gelderse streken

In de Gelderse streken, Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek, worden vele evenementen georganiseerd en kun je prachtige tentoonstellingen bezichtigen. Kijk in de evenementenkalender hieronder voor een selectie. In de uitagenda op de websites van de verschillende regio's staat een uitgebreid overzicht van activiteiten in Gelderland.

Veluwe
Regio Arnhem Nijmegen
Rivierenland
Achterhoek

Toon:  
20 SEP-
28 OKT
Verborgen trappentoer De Veluwe Kasteel Cannenburch

Ook altijd al willen weten wat er zich achter de gesloten deuren van het kasteel afspeelt?

Van april t/m oktober 2017 krijgen per maand 20 personen de kans om onder begeleiding van een gids de geheime gangen, trappen en vertrekken van kasteel Cannenburch te ontdekken!

De tour, onder begeleiding van een gids, begint op de begane grond van het kasteel. Vervolgens opent een onopvallende deur, laat je alle overige museumbezoekers achter je en begint de klim richting de toren van het kasteel. Onderweg komen je verschillende dienstruimtes tegen en ook breng je een bezoek aan de fragmentenzolder. De tour eindigt met een prachtig uitzicht op de omliggende bosrijke omgeving vanuit ‘De ui’ van het kasteel.  


Tijd
: 14.00 uur. Er is plaats voor maximaal 20 personen.  

Deelname: € 9,50 voor volwassenen, kinderen 4 t/m18 jaar € 4,75.
Donateurs, Museumkaarthouders en Rembrandtkaarthouders betalen € 7,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 3,75.

Adres: Kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen.

Informatie: Kasteel Cannenburch is van april t/m oktober op wo t/m zo tussen 12.00 - 17.00 uur telefonisch bereikbaar via: 0578 - 57 12 92. Jaarrond kunt u uw vraag per email stellen via: cannenburch@glk.nl .

Reserveren: Reserveren is noodzakelijk. 

20 SEP-
14 OKT
CoderDojo Apeldoorn: Leren programmeren De Veluwe CODA

Programmeren wordt steeds populairder! Daarbij is het leren programmeren een van de belangrijkste speerpunten bij het aanleren van de '21 Century Skills’. Bij CoderDojo CODA Apeldoorn leren wij jongeren tussen de 7 en 17 jaar in CODA FabLab programmeren met onder andere Raspberry Pi, Python en Scratch. Naast het leren programmeren ontmoeten de deelnemers ook anderen enthousiastelingen en kun je jouw projecten delen,

20-23
SEP
Roofvogelshow De Veluwe Wildpark Het Aardhuis

Naast dat je heerlijk kunt wandelen in Wildpark Het Aardhuis kun je er in de zomermaanden ook terecht voor spectaculaire roofvogelshows. De roofvogels vliegen tijdens de show soms rakelings over je hoofd. Zo lijkt het net alsof jij de prooi bent van een buizerd of steppearend. Dit avontuur mag je niet missen!  De show laat zien hoe verschillende roofvogels jagen en welke jachttechnieken ze daarbij gebruiken.

De roofvogelshows vinden plaats op het koninklijke jachtterrein bij Hoog Soeren, aan de voet van jachtchalet Het Aardhuis. Op het kroondomein Het Loo is heel wat afgejaagd. Niet alleen door Willen III en Prins Hendrik. De elite ging hier graag met valken op jacht.

20 SEP-
22 OKT
Rit in de stoomtrein De Veluwe Apeldoorn

Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie. Op de Koningslijn rijdt de VSM met een groot aantal stoomlocomotieven, Nederlands historische diesellocomotieven en rijtuigen door het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvallei en beleeft u een dagje spoorvervoer uit het verleden.

7-8
OKT
Wilddagen Vierhouten De Veluwe Vierhouten

De Culinaire parel op de Veluwe’, zoals Vierhouten wordt genoemd, fungeert als een ware trekpleister voor jong en oud. Een aantal horecagelegenheden in het Rondje Vierhouten zullen weer gezellige Wilddagen organiseren in 2017 op zaterdag 7 en zondag 8 oktober. Maar wel in een geheel ander jasje!

Vanaf 1 locatie (de nieuwe parkeerplaats in Vierhouten) zullen de Wilddagen georganiseerd worden.

Een gezellig samenzijn met wildhapjes, drankjes, uitaard bokbier van het fust, live muziek en kinderentertainment. Back to basic, waar draait het om? Gezellig samen zijn met bekenden, vrienden, familie, buren noem maar op.

Als live muziek presenteren op zaterdag de Piano Show. En de muzikale omlijsting op zondag wordt verzord door Speelman en Speelman.

8
OKT
Slot Boekenstein Rivierenland Slot Loevestein, Poederoijen

Op zondag 8 oktober staat Slot Loevestein in het teken van kinderboeken, lezen en schrijven! Slot Loevestein en boeken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden sinds Hugo de Groot in 1621 ontsnapte door zich te verstoppen in een boekenkist.

13-22
OKT
Roots in the Woods De Veluwe Op diverse locaties in Apeldoorn

Het Roots in the Woods festival viert van 13 tot en met 22 oktober de herfst op de Veluwe met een uitgebreid cultureel en actief programma. Hoofdlocatie is net als voorgaande jaren het Beekpark in Apeldoorn, maar er is nog veel meer te beleven gedurende de herfstvakantie.

De oudste en grootste locatie in het Roots in the Woods programma is het Beekpark in Apeldoorn. Buiten het Beekpark kunnen gezinnen verder ook uitstekend uit de voeten op verschillende festivallocaties op en om  diverse accommodaties op de Veluwe. Ook lokale horecagelegenheden haken aan op het festival. Onder andere op het Apeldoornse Caterplein, geniet je van heerlijke (Veluwse) hapjes en diverse speciaalbieren.

20-22
OKT
Störrig De Veluwe Ede

Op vrijdag 20 t/m zondag 22 oktober vindt in Ede Störrig plaats. Een gloednieuw festival waarin we een weekend lang een culinaire ode aan de wilde Veluwe brengen. Geen standaard FoodTruck festival, maar een festival dat alle zintuigen prikkelt. Waar je ontdekt, proeft en beleeft, en waar je kennis maakt met al het heerlijks dat de natuur te bieden heeft.

%3