U bevindt zich hier: Evenementen  ›  Kom in de Kas

Evenementen in de Gelderse streken

In de Gelderse streken, Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek, worden vele evenementen georganiseerd en kun je prachtige tentoonstellingen bezichtigen. Kijk in de evenementenkalender hieronder voor een selectie. In de uitagenda op de websites van de verschillende regio's staat een uitgebreid overzicht van activiteiten in Gelderland.

Veluwe
Regio Arnhem Nijmegen
Rivierenland
Achterhoek

Toon:  
25 NOV-
4 MRT
World Press Photo Regio Arnhem Nijmegen Afrika Museum

In deze 60e editie van de World Press Photo worden de indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen getoond. Deze winnaars komen uit acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. Onder andere de World Press Photo van het voorbije jaar, An Assassination in Turkey van de Turkse fotograaf Burhan Ozbilic, is te zien in de tentoonstelling.

25 NOV-
7 JAN
Paleis Het Loo - Kom nu het nog kan! De Veluwe Paleis Het Loo

Wil je de inrichting van het paleis nog een keer bekijken in de huidige indeling? Bezoek dan nog dit najaar het museum en ontdek de wereld van de Oranjes tijdens de afgelopen eeuwen. De deuren van het hoofdgebouw van het museum sluiten vanaf 8 januari namelijk voor 3 jaar hun deuren. Na ruim 30 jaar is onderhoud aan het museum noodzakelijk en ondergaat het museum een renovatie en uitbreiding. 

25 NOV-
25 FEB
CRIMP: 84 minimeesterwerken De Veluwe CODA

De wereld wordt steeds voller en er blijft steeds minder ruimte over voor onszelf en voor de natuur. Bekijk hoe kunstenaars omgaan met het gegeven dat hun werkterrein beperkt zou zijn. Lukt het dan nog steeds om hun boodschap over te brengen? 84 sculpturen van maximaal 14x14x14 centimeter door kunstenaars uit het binnen- en buitenland laten zien dat klein ook groots kan zijn.

Maak zelf onderdeel uit van CRIMP door de sculpturen vanuit een andere plek, vanuit een ander perspectief te bekijken en op de foto te zetten. Deze foto’s maken deel uit van de expositie.

25 NOV-
3 DEC
Sintfeesten Regio Arnhem Nijmegen Nederlands Openluchtmuseum

Dit najaar organiseert het Nederlands Openluchtmuseum een aantal leuke kinderactiviteiten rondom Sint-Maarten en Sinterklaas. Tot 12 november maken kinderen op speelse wijze kennis met het verhaal van Sint-Maarten en lopen met hun zelfgemaakte lampion een gezellige route door het park. Vanaf 18 november kunnen kinderen op zoek naar Sinterklaas in het park. Onderweg vinden ze sporen, doen ze allerlei activiteiten en leren ze dat het Sinterklaasfeest niet altijd al op deze manier gevierd werd.

30 NOV-
6 JAN
Harderwijk op ijs De Veluwe Harderwijk

Of het nou gaat vriezen of niet, in hartje Harderwijk is het weer genieten van winterse pret op de kunstijsbaan. Op de schaatsbaan worden verschillende activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Kom swingen tijden Disco on Ice of ga terug in de tijd met de Nostalgische Schaatsshow. Tussen het schaatsen door is het tijd voor koek en zopie in het paviljoen.

7-10
DEC
Kerstfair Heerlijkheid Mariënwaerdt Rivierenland Heerlijkheid Mariënwaerdt

Van 7 tot en met 10 december organiseert landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt vier dagen vol kerstinspiratie tijdens de jaarlijkse Kerstfair. Het landgoed is betoverd met honderden lichtjes, guirlandes en kerstbomen, gezellige kampvuren, gevelhuisjes en een grote ijsbaan. 

In het historische hart van het landgoed, met zijn eeuwenoude boerderijen, koetshuis en landhuis, staan ruim 140 stands met lekkere, mooie en bijzondere artikelen. De winkeltjes bevinden zich in de monumentale gebouwen en in grote tenten. Bezoekers kunnen zich laten inspireren voor het kerstdiner, meedoen aan workshops of kleding, cadeautjes en ander moois kopen voor de feestdagen. Kinderen leven zich uit op de 450m2 grote ijsbaan. De landgoedkok zorgt voor heerlijke gerechten en drankjes, terwijl diverse koren Christmas carols ten gehore brengen. Wie het landgoed eens vanuit een ander perspectief wil bekijken, rijdt mee met een arrenslee getrokken door paarden met rinkelend bellentuig. Het landhuis, Huis Mariënwaerdt, is rijk gedecoreerd in kerstsfeer. Een gids vertelt bezoekers alles over de kersttradities op het landgoed tijdens een rondleiding door het landhuis.

9 DEC-
20 JAN
Winter activiteiten Regio Arnhem Nijmegen Nederlands Openluchtmuseum

Ervaar de winters uit onze geschiedenis in het Openluchtmuseum. Kom schaatsen en sleetje rijden of maak een ritje in de nostalgische draaimolen. Door het hele park worden er activiteiten georganiseerd. Neem een kijkje bij een van de vele ambachten die er worden uitgevoerd, bijvoorbeeld bij de stroopkokers of klompenmakers en bak je eigen broodje boven het vuur.

16 DEC-
7 JAN
Feest van licht 2017 Regio Arnhem Nijmegen Museumpark Orientalis

Beleef het kerstverhaal! In een historisch decor reis je mee naar Bethlehem. De verlichte route langs dorpspleintjes, kerststallen en de dieren vertelt je het oude kerstverhaal. Luister onderweg naar de vertellingen en het gezang van de koren of warm even op bij de vuurkorf met chocolademelk en oliebollen.