U bevindt zich hier: Evenementen  ›  Koningsdag Arnhem

Evenementen in de Gelderse streken

In de Gelderse streken, Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek, worden vele evenementen georganiseerd en kun je prachtige tentoonstellingen bezichtigen. Kijk in de evenementenkalender hieronder voor een selectie. In de uitagenda op de websites van de verschillende regio's staat een uitgebreid overzicht van activiteiten in Gelderland.

Veluwe
Regio Arnhem Nijmegen
Rivierenland
Achterhoek

Toon:  
25 SEP-
28 OKT
Verborgen trappentoer De Veluwe Kasteel Cannenburch

Ook altijd al willen weten wat er zich achter de gesloten deuren van het kasteel afspeelt?

Van april t/m oktober 2017 krijgen per maand 20 personen de kans om onder begeleiding van een gids de geheime gangen, trappen en vertrekken van kasteel Cannenburch te ontdekken!

De tour, onder begeleiding van een gids, begint op de begane grond van het kasteel. Vervolgens opent een onopvallende deur, laat je alle overige museumbezoekers achter je en begint de klim richting de toren van het kasteel. Onderweg komen je verschillende dienstruimtes tegen en ook breng je een bezoek aan de fragmentenzolder. De tour eindigt met een prachtig uitzicht op de omliggende bosrijke omgeving vanuit ‘De ui’ van het kasteel.  


Tijd
: 14.00 uur. Er is plaats voor maximaal 20 personen.  

Deelname: € 9,50 voor volwassenen, kinderen 4 t/m18 jaar € 4,75.
Donateurs, Museumkaarthouders en Rembrandtkaarthouders betalen € 7,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 3,75.

Adres: Kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen.

Informatie: Kasteel Cannenburch is van april t/m oktober op wo t/m zo tussen 12.00 - 17.00 uur telefonisch bereikbaar via: 0578 - 57 12 92. Jaarrond kunt u uw vraag per email stellen via: cannenburch@glk.nl .

Reserveren: Reserveren is noodzakelijk. 

25 SEP-
22 OKT
Rit in de stoomtrein De Veluwe Apeldoorn

Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie. Op de Koningslijn rijdt de VSM met een groot aantal stoomlocomotieven, Nederlands historische diesellocomotieven en rijtuigen door het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvallei en beleeft u een dagje spoorvervoer uit het verleden.

25 SEP-
14 OKT
CoderDojo Apeldoorn: Leren programmeren De Veluwe CODA

Programmeren wordt steeds populairder! Daarbij is het leren programmeren een van de belangrijkste speerpunten bij het aanleren van de '21 Century Skills’. Bij CoderDojo CODA Apeldoorn leren wij jongeren tussen de 7 en 17 jaar in CODA FabLab programmeren met onder andere Raspberry Pi, Python en Scratch. Naast het leren programmeren ontmoeten de deelnemers ook anderen enthousiastelingen en kun je jouw projecten delen,

29 SEP-
8 OKT
Najaarskermis Nijmegen Regio Arnhem Nijmegen Binnenstad Nijmegen

De najaarskermis zal zoals elk jaar weer door het hele centrum van Nijmegen te vinden zijn. Vanaf de locatie Plein 1944 tot aan de Waalkade vind je bijna 100 attracties.  
Nieuw dit jaar is de toevoeging van NimmaLand in het Valkhofpark. Midden in de kermis is dit een plek vol activiteiten voor jong en oud. Een perfecte aanvulling op de kermis! 

1-31
OKT
Maand van de geschiedenis Regio Arnhem Nijmegen Diverse locaties

Is geluk alleen een product van deze tijd of zijn mensen altijd bezig het geluk te vinden? In oktober spoelt de Maand van de Geschiedenis terug rond het thema Geluk. Van gelukzoekers tot weldoeners, van Fortuna tot vrijheid met  actuele talks, festivals, tours, tentoonstellingen, verkiezingen, tv- en radioprogramma’s . Waar ga jij naartoe?

7-8
OKT
Wilddagen Vierhouten De Veluwe Vierhouten

De Culinaire parel op de Veluwe’, zoals Vierhouten wordt genoemd, fungeert als een ware trekpleister voor jong en oud. Een aantal horecagelegenheden in het Rondje Vierhouten zullen weer gezellige Wilddagen organiseren in 2017 op zaterdag 7 en zondag 8 oktober. Maar wel in een geheel ander jasje!

Vanaf 1 locatie (de nieuwe parkeerplaats in Vierhouten) zullen de Wilddagen georganiseerd worden.

Een gezellig samenzijn met wildhapjes, drankjes, uitaard bokbier van het fust, live muziek en kinderentertainment. Back to basic, waar draait het om? Gezellig samen zijn met bekenden, vrienden, familie, buren noem maar op.

Als live muziek presenteren op zaterdag de Piano Show. En de muzikale omlijsting op zondag wordt verzord door Speelman en Speelman.

7
OKT
Innovate Arnhem Regio Arnhem Nijmegen Ruitenberglaan 26 in Arnhem

Kom 7 oktober ook naar INNOVATE!, hét festival voor innovatie en creatie in Arnhem. Tientallen deelnemers laten hier hun innovatieve projecten zien. Het festival is van 10.00 tot 17.00 uur open voor alle geïnteresseerden. 100+ innovaties voor jong en oud zijn dan te bewonderen.

8
OKT
Slot Boekenstein Rivierenland Slot Loevestein, Poederoijen

Op zondag 8 oktober staat Slot Loevestein in het teken van kinderboeken, lezen en schrijven! Slot Loevestein en boeken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden sinds Hugo de Groot in 1621 ontsnapte door zich te verstoppen in een boekenkist.

13-22
OKT
Roots in the Woods De Veluwe Op diverse locaties in Apeldoorn

Het Roots in the Woods festival viert van 13 tot en met 22 oktober de herfst op de Veluwe met een uitgebreid cultureel en actief programma. Hoofdlocatie is net als voorgaande jaren het Beekpark in Apeldoorn, maar er is nog veel meer te beleven gedurende de herfstvakantie.

De oudste en grootste locatie in het Roots in the Woods programma is het Beekpark in Apeldoorn. Buiten het Beekpark kunnen gezinnen verder ook uitstekend uit de voeten op verschillende festivallocaties op en om  diverse accommodaties op de Veluwe. Ook lokale horecagelegenheden haken aan op het festival. Onder andere op het Apeldoornse Caterplein, geniet je van heerlijke (Veluwse) hapjes en diverse speciaalbieren.

14-15
OKT
Riddertijd Kasteel Ammersoyen Rivierenland Kasteel Ammersoyen

Altijd al willen weten hoe het leven van een ridder er uitzag? In het laatste weekend van de herfstvakantie kun je het zelf beleven op kasteel Ammersoyen tijdens het familie evenement Riddertijd!.

Vier ridders laten dit weekend samen met hun jonkvrouwen en hun edele gasten de riddertijd herleven. Je kunt de harnassen en wapens van de ridders bekijken in de ridderzaal en luisteren naar hun verhalen. Enkele keren per dag laten de ridders zien hoe een zwaardgevecht er aan toe ging.

14-22
OKT
Sprookjesfestival Regio Arnhem Nijmegen Diverse locaties Arnhem en omgeving

Feeën, feeksen en nog een heleboel andere sprookjesfiguren bevolken de straten, bossen en pleinen van Arnhem. Van 14 t/m 22 oktober  komen uit alle hoeken en gaten in de stad sprookjesfiguren om het Sprookjesfestival te vieren. Het Sprookjesfestival bestaat 10 jaar en daarom vieren we Feest! Ook prinses Arnerijntje viert haar 10-jarig jubileum…..en ze neemt in 2017 afscheid als prinses. Na 10 mooie jaren geeft prinses Arnerijntje graag het sprookjesstokje over aan haar nichtje, prinses Arnerijntje……. DE TWEEDE! Prinses Arnerijntje DE TWEEDE zal haar opwachting maken tijdens het Sprookjesfestival.

Voor groot, maar vooral voor klein, is er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas is.  Met haar sierlijke parken, vorstelijke kastelen, klaterende beekjes, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is Arnhem de gedroomde locatie voor het Sprookjesfestival. Dans, (vertel)theater, musical, muziek, film, workshops: verschillende culturele disciplines passeren de revue in het theater, op school, op straat en in de wijken. Er zijn honderden activiteiten op circa 40 verschillende locaties. 

20-22
OKT
Störrig De Veluwe Ede

Op vrijdag 20 t/m zondag 22 oktober vindt in Ede Störrig plaats. Een gloednieuw festival waarin we een weekend lang een culinaire ode aan de wilde Veluwe brengen. Geen standaard FoodTruck festival, maar een festival dat alle zintuigen prikkelt. Waar je ontdekt, proeft en beleeft, en waar je kennis maakt met al het heerlijks dat de natuur te bieden heeft.

%3
21-22
OKT
Riddertoernooi Slot Loevestein Rivierenland Loevestein 1, Poederoijen

De ridders zitten klaar op hun paard, het publiek heeft zich om het toernooiveld verzameld.

Wie steekt de ander met zijn lans, zodat de lans breekt? In de spannende finale kan iedereen zien welke ridder de hand van de jonkvrouw wint.