U bevindt zich hier: Evenementen  ›  Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

Evenementen in de Gelderse streken

In de Gelderse streken, Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek, worden vele evenementen georganiseerd en kun je prachtige tentoonstellingen bezichtigen. Kijk in de evenementenkalender hieronder voor een selectie. In de uitagenda op de websites van de verschillende regio's staat een uitgebreid overzicht van activiteiten in Gelderland.

Veluwe
Regio Arnhem Nijmegen
Rivierenland
Achterhoek

Toon:  
20-25
FEB
Tien topstukken on tour De Veluwe Kröller-Müller Museum

Vanaf oktober 2017 t/m maart 2018 reist de tentoonstelling Tien topstukken on tour door Nederland en in februari is deze bijzondere tentoonstelling te zien in het Kröller-Müller Museum! Zeventiende-eeuwse schilderijen van Steen en Rembrandt zijn te zien, maar ook latere werken van Appel en Monet. Voor het sculptuur Petite chouette van Picasso is het een thuiswedstrijd in het Kröller-Müller!

20 FEB-
4 MRT
World Press Photo Regio Arnhem Nijmegen Afrika Museum

In deze 60e editie van de World Press Photo worden de indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen getoond. Deze winnaars komen uit acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. Onder andere de World Press Photo van het voorbije jaar, An Assassination in Turkey van de Turkse fotograaf Burhan Ozbilic, is te zien in de tentoonstelling.

20 FEB-
18 MRT
Schilderij en Tekening van het jaar 2017 De Veluwe CODA

Schilderij van het jaar en Tekening van het jaar zijn unieke wedstrijden voor kunstschilders en tekenaars uit Nederland en België en in CODA zijn de werken van de tien finalisten van beide wedstrijden te bewonderen! Naast de tien finalisten van de vakjury, worden er nog twee publiekswinnaars toegevoegd. De schilder- en tekenkunst is gratis te bezichtigen!

20-25
FEB
CRIMP: 84 minimeesterwerken De Veluwe CODA

De wereld wordt steeds voller en er blijft steeds minder ruimte over voor onszelf en voor de natuur. Bekijk hoe kunstenaars omgaan met het gegeven dat hun werkterrein beperkt zou zijn. Lukt het dan nog steeds om hun boodschap over te brengen? 84 sculpturen van maximaal 14x14x14 centimeter door kunstenaars uit het binnen- en buitenland laten zien dat klein ook groots kan zijn.

Maak zelf onderdeel uit van CRIMP door de sculpturen vanuit een andere plek, vanuit een ander perspectief te bekijken en op de foto te zetten. Deze foto’s maken deel uit van de expositie.

20 FEB-
31 MRT
WILD: Bonte families op de Veluwe De Veluwe Verschillende bioscopen

Vanaf februari is de film WILD: Bonte families op de Veluwe te zien in de Nederlandse bioscopen! Drie jaar lang werkte maker Luc Enting op de Veluwe aan deze spannende, ontroerende en grappige familiefilm. Met de voice-over door André van Duin worden de Veluwe en haar bewoners gevolgd door de vier jaargetijden.

 

24 FEB-
4 MRT
Voorjaarsvakantie op Slot Loevestein Rivierenland Slot Loevestein

In de voorjaarsvakantie is er van alles te doen op Slot Loevestein. Kom luisteren naar spannende verhalen, meng de juiste ingrediënten om buskruit te maken in de Kruittoren, laat de vesting onder water lopen tijdens het waterspel of doe mee aan leuke workshops. Het thema van de deze voorjaarsvakantie is ‘ridders en blijdestenen’.