U bevindt zich hier: Evenementen  ›  Pasen in kasteel Ammersoyen

Evenementen in de Gelderse streken

In de Gelderse streken, Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek, worden vele evenementen georganiseerd en kun je prachtige tentoonstellingen bezichtigen. Kijk in de evenementenkalender hieronder voor een selectie. In de uitagenda op de websites van de verschillende regio's staat een uitgebreid overzicht van activiteiten in Gelderland.

Veluwe
Regio Arnhem Nijmegen
Rivierenland
Achterhoek

Toon:  
21 JUL-
1 SEP
Wild bespieden De Veluwe Startlocatie:parkeerplaats Waterberg, Otterloseweg (N304, van Ugchelen naar Hoenderloo tussen hectometerpaaltjes 20,1 en 20,2).

Kom naar het Natuurtheater op de Veluwe. Vanuit deze sfeervolle wildkansel zijn wilde dieren als zwijn en edelhert en ree goed te bekijken. Als ze zich laten zien natuurlijk, en dat verschilt per avond. Juist dat maakt het kijken naar wild zo spannend en verrassend. Ze houden zicht hier in ieder geval graag op.

Het Natuurtheater ligt in een rustig en wat afgelegen gedeelte. Op de wandeling ernaartoe wijst de gids van Staatsbosbeheer je op diersporen en andere leuke natuurweetjes die je onderweg tegen komt. De wandeling terug naar de parkeerplaats loop je door het al bijna donkere bos. Hét moment dat wild zwijnen nog wel eens het pad over schieteten….

 

21 JUL-
3 SEP
Speuren, spelen en (vogel)spotten De Veluwe Kasteel Cannenburch

Huur een knapzak in de kasteelwinkel en ga op speurtocht door het kasteelpark, speel met Oud Hollandse buitenspelletjes voor het kasteel of kom op zaterdag 15 juli vogel spotten tijdens de roofvogeldemonstraties.     

Knapzakspeurtocht
8 juli t/m 3 september, 11.00 - 17.00 uur.

Op zoek naar antwoorden in het kasteelpark en onderweg even uitrusten op een bankje en iets lekkers eten of drinken uit de knapzak. De speurtocht eindigt in de gewelvenkelders van het kasteel om de antwoorden te controleren en natuurlijk ligt er voor alle speurders een kleine verrassing klaar.
Deelname: €2,50 per kind. 

 

Oud Hollandse buitenspelletjes
8 juli t/m 3 september, 11.00 - 17.00 uur.
Ouders kijken rustig rond in de kasteelwinkel of zitten in de zon op het terras van Restaurant ‘t Koetshuis terwijl kinderen zich vermaken op het grasveld met Oud Hollandse buitenspelletjes.

Deelname: gratis.

 

Roofvogeldemonstraties
zaterdag 15 juli, 11.00, 13,00 en 15,00 uur.
Kom meer te weten over het oude ambacht van valkeniers en grijp deze kans om de prachtige vogels van dichterbij te bekijken.

Entree: €2,00 4 t/m 18 jaar, volwassenen €3,00. 

21-22
JUL
Windmill Cup 2017 Regio Arnhem Nijmegen Tennisvereniging Beekhuizen, Velp

De Windmill Cup is een categorie 1 toernooi van de Tennis Europe Junior Tour voor spelers t/m 14 jaar. Veel huidige top-10 spelers (Federer, Wozniacki, Murray, Tsonga, Sharapova) speelden ook in de Junior Tour in hun jeugdjaren. De Windmill Cup is het sterkst bezette jeugdtennistoernooi dat in Nederland wordt gespeeld. De eerste twintig edities van de Windmill Cup werden gespeeld in Leeuwarden op tennispark De Molen. Daar heeft het toernooi zijn naam aan te danken. Sinds 2008 vindt de Windmill Cup jaarlijks plaats bij Tennisvereniging Beekhuizen in Velp, Gelderland.

21 JUL-
30 AUG
Kunst kijken en maken De Veluwe Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Deze nieuwe rondleiding is speciaal voor kinderen, samen met hun ouders of opa en oma. De rondleiders nemen iedereen mee naar binnen. De ouders volgen de reguliere rondleiding. De kinderen gaan met de andere rondleider mee op pad door het huis, op zoek naar bijzondere plekjes. Hierna gaan de kinderen met de rondleider aan de slag in de naast het Jachthuis gelegen Kinderkoepel.  Hun indrukken uit het Jachthuis verwerken de kinderen in de Kinderkoepel in allerhande knutsels tot een mooi kunstwerkje dat ze uiteraard mee naar huis mogen nemen. Na 45 minuten komen ouders en kinderen weer samen bij de Theekoepel.

21 JUL-
18 AUG
Kindernachtsafari De Veluwe Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. De kinderen gaan op ontdekkingstocht samen met boswachter Henk Ruseler, die hen alles over het bos en zijn bewoners leert.

Samen ervaren ze hoe het Park er in het donker uitziet. Ook is er tijd om verhalen te delen bij het kampvuur. Er wordt geslapen in tenten of in de buitenlucht op een speciaal ingericht kamp in het Park. Ouders of verzorgers kunnen niet met deze kindersafari mee, maar kunnen eventueel wel in het Park overnachten op de natuurcamping, nabij ingang Hoenderloo.

21 JUL-
2 SEP
Op ontdekkingstocht met het gezin De Veluwe Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Tijdens deze tocht neemt de natuurgids je mee het Park in. De tocht gaat langs verschillende plekken in het Park. Naar het bos, stuifzanden of de plekken waar de wilde zwijnenleven. Bij het stuifzand wordt een proefje met zand gedaan. Natuurlijk is er ook aandacht voor de dieren die kunnen overleven in deze extreme omgeving. Hoe beschermen ze zich tegen de hitte? Hoe komen ze aan hun voedsel?

21 JUL-
20 AUG
De AFAS Sprookjes Weken De Veluwe Julianatoren

Tijdens de AFAS Sprookjesweken van 15 juli t/m 20 augustus ontmoet je al jouw favoriete sprookjesfiguren in het écht! Assepoester, Rapunzel, Sneeuwwitje, Hans & Grietje en vele andere bekende sprookjesfiguren geven een spetterend nieuw AFAS Sprookjesconcert. Ook meneer Kaasgaaf, mevrouw Suikerspin, Jul & Julia zijn te bewonderen in hun eigen nieuwe shows!

Openingsshow
Samen met Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin heten Jul & Julia je op een bijzonder magische, muzikale manier van harte welkom in de Julianatoren. Beter kan je dag bij de AFAS Sprookjesweken niet beginnen!

AFAS Sprookjesconcert
Het is feest in Sprookjesland! De Sprookjeskoning organiseert een fantastisch Sprookjesbal en iedereen is uitgenodigd. Behalve Fien, de gemene tovenares. Als straf tovert ze al het snoepgoed weg. Nu kan het bal niet meer doorgaan! Samen met Assepoester, Rapunzel en Sneeuwwitje gaan Hans & Grietje op zoek naar de verdwenen snoepjes. Maar, lukt het ze om op tijd de drie raadsels van Fien op te lossen?

Locatie: Jul & Julia Theater

Wanneer: 15 juli t/m 20 augustus

Tijd: 12:00, 13:00, 14:00 & 15:00 uur

Tijdsduur: 30 minuten

 

21 JUL-
22 OKT
Rit in de stoomtrein De Veluwe Apeldoorn

Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie. Op de Koningslijn rijdt de VSM met een groot aantal stoomlocomotieven, Nederlands historische diesellocomotieven en rijtuigen door het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvallei en beleeft u een dagje spoorvervoer uit het verleden.

21 JUL-
31 AUG
The Nature Game “Het Mysterie Van Het Nooit Gebouwde Museum” De Veluwe Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Ga met deze magische iPad-game op ontdekkingstocht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Onderweg bekijk je filmpjes en speel je spellen waarin je kennis maakt met Anton en Helene Kröller-Müller, de geschiedenis van het Park, en de planten en dieren die er leven. Al spelende ontrafel je het Mysterie van het Nooit Gebouwde Museum.

21 JUL-
3 SEP
Zomeractiviteiten Landal GreenParks De Veluwe Landal GreenParks

Deze zomer organiseert Landal GreenParks zomeractiviteiten die u zelf kunt ondernemen of samen met het Fun & Entertainment-team. Picknicken met Bollo, vogelhuisjes maken, hutten bouwen, speuren met een natuurgids, watergevechten en de speciale modderdag. Kom deze zomer samen genieten bij Landal GreenParks!

 

21 JUL-
25 AUG
Onderzoekersweken De Veluwe Apenheul

In een bos vol met loslopende apen, daar is echt van alles te ontdekken. In Apenheul zijn er van 15 juli t/m 27 augustus daarom de onderzoekersweken. Kijk, luister, voel, ruik en word een echte apen-onderzoeker.

Steek je handen maar uit de mouwen bij het poep onderzoeken. Poep ‘vertelt’ echte onderzoekers wat de apen eten en hoe ze leven.

Ga in het donker op onderzoek uit en spot de nachtdieren. Leer de ‘taal’ van de berberapen. Kijk door de ogen van een vari en ontdek of deze halfaap hetzelfde ziet als jij. En leer alle soorten apen in Apenheul herkennen. Met de gratis apen spotkaart op zak hoef je er niet één te missen.

21 JUL-
23 SEP
Roofvogelshow De Veluwe Wildpark Het Aardhuis

Naast dat je heerlijk kunt wandelen in Wildpark Het Aardhuis kun je er in de zomermaanden ook terecht voor spectaculaire roofvogelshows. De roofvogels vliegen tijdens de show soms rakelings over je hoofd. Zo lijkt het net alsof jij de prooi bent van een buizerd of steppearend. Dit avontuur mag je niet missen!  De show laat zien hoe verschillende roofvogels jagen en welke jachttechnieken ze daarbij gebruiken.

De roofvogelshows vinden plaats op het koninklijke jachtterrein bij Hoog Soeren, aan de voet van jachtchalet Het Aardhuis. Op het kroondomein Het Loo is heel wat afgejaagd. Niet alleen door Willen III en Prins Hendrik. De elite ging hier graag met valken op jacht.

22 JUL-
27 AUG
Paleisreis De Veluwe Paleis Het Loo

In de zomervakantie, van 22 juli tot en met 27 augustus (ook op de maandagen geopend) is er voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar een Paleisreis en ze gaan ook zelf aan de slag! In het Kinder-atelier maken de kinderen kennis met de koninklijke beroepen chauffeur, koetsier, tuinvrouw en architect en ze gaan ook zelf aan de slag! Kinderen helpen mee met het klaarmaken van de koninklijke auto of een rijtuig en ontwerpen hun eigen moestuin en paleis.

Er is voor kinderen van alles te doen op Paleis Het Loo. In het paleis kan een spannend avontuur worden beleefd met ‘Willem Nul’, het paleisspook van de kinderaudiotour. Daarnaast zijn er voor diverse leeftijden speurtochten met de koninklijke honden Hector, Cricket en Antoinette. Buiten is Speelpaleis Het Loo de plek om te klimmen, klauteren en glijden.

Meedoen aan ‘Paleisreis Aan de slag’ is gratis, maar er is wel een geldig entreebewijs nodig. 

23-30
JUL
Het Hout Event De Veluwe Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Ruim de helft van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is begroeid met bos. Dat is heel wat hout bij elkaar! Tijdens het Hout Event gaat daarom alle aandacht uit naar dit materiaal; een week lang staan alle activiteiten in het teken van hout.

Er is voor ieder wat wils tijdens het Hout Event. Zo kun je tijdens ‘Creatief met Hout’ een eigen sleutelhanger of naambordje maken. Je kunt met een natuurgids op pad langs bijzondere bomen: wandel mee met ‘De Bomenroute’ of met een ‘Fietstocht langs bijzondere bomen’.

 

 

25 JUL-
16 AUG
Prinsen- & Prinsessendagen De Veluwe Paleis Het Loo

Museum Paleis Het Loo organiseert deze zomer voor de jonge museumbezoekers de ‘Prinsen- & Prinsessendagen’. Dit jaar op de dinsdagen én woensdagen! Kom verkleed naar Paleis Het Loo, laat je schminken, versier je eigen kroon met edelstenen of maak een medaille. Ontmoet het koningspaar Willem III en Mary met hun hofhouding en neem plaats op een koninklijke troon.

Het paleis, de tuinen en stallen vormen speciaal voor kinderen het sprookjesachtige decor op de Prinsen- en Prinsessendagen. Een boordevol programma met allerlei gezellige activiteiten, leuk voor meisjes én jongens!

29 JUL-
5 AUG
Zomeravonden De Veluwe Julianatoren

Assepoester
Geniet op zaterdag 29 juli van de mini-musical van Assepoester. Tijdens deze 30 minuten durende show vertelt Meneer Kaasgaaf het verhaal van Assepoester, ondersteund door vrolijke uit de oorspronkelijke familievoorstelling van Van Hoorne Entertainment. De beeldschone Assepoester woont bij haar gemene stiefmoeder en stiefzuster, van wie ze al het vuile werk in huis moet doen. Op een dag kondigt de prins aan dat hij een groot bal houdt om zijn vrouw te kiezen. Alle meisjes in het land zijn uitgenodigd, ook Assepoester. Maar het arme meisje mag niet mee van haar stiefmoeder en blijft alleen thuis achter. Plots verschijnt de goede fee, en met een tikje van haar toverstok verandert ze de oude lompen van Assepoester in een prachtige baljurk met glazen muiltjes. Nu kan Assepoester toch naar het bal! Maar, om klokslag twaalf uur wordt de betovering weer verbroken, waarschuwt de fee. Lukt het Assepoester om het hart van de prins te veroveren, vóór de klok twaalf uur slaat?

Locatie:        Jul & Julia Theater

Wanneer:     29 juli

Tijd:               18:00 & 19:00 uur

Tijdsduur:   30 minuten

 

Sneeuwwitje
Laat je op zaterdag 5 augustus verrassen door de mini-musical van Sneeuwwitje. Tijdens deze 30 minuten durende show vertelt Meneer Kaasgaaf het verhaal van Sneeuwwitje, ondersteund door vrolijke uit de oorspronkelijke familievoorstelling van Van Hoorne Entertainment. De mooie prinses Sneeuwwitje woont sinds de dood van haar ouders bij haar tante, een zeer ijdele koningin. Elke dag vraagt de koningin haar betoverende spiegel wie de mooiste van het land is. Als de spiegel op een dag antwoordt dat Sneeuwwitje de mooiste is, beveelt de koningin woedend haar jager om Sneeuwwitje mee te nemen naar het bos en ervoor te zorgen dat niemand haar ooit nog zal zien. Eenzaam en alleen wordt Sneeuwwitje achtergelaten. Wat zou er met haar gebeuren? Misschien kunnen de bewoners van het kleine huisje in het bos haar helpen?

 

Locatie:        Jul & Julia Theater

Wanneer:     5 augustus

Tijd:               18:00 & 19:00 uur

Tijdsduur:   30 minuten

Hans & Grietje
Bewonder op zaterdag 12 augustus de mini-musical van Hans & Grietje. Tijdens deze 30 minuten durende show vertelt Meneer Kaasgaaf het verhaal van Hans & Grietje, ondersteund door vrolijke uit de oorspronkelijke familievoorstelling van Van Hoorne Entertainment. Er was eens een arm houthakkersgezin. Vader kan zijn twee kinderen niet meer onderhouden en besluit Hans & Grietje in het bos achter te laten, in de hoop dat iemand ze vindt. Na dagen lopen, komen ze bij een bijzonder huisje. Alles is van snoepgoed! Het lijkt erop dat Hans & Grietje nooit meer honger hoeven te lijden, maar kunnen ze de bewoner van het huisje wel vertrouwen?

 

Locatie:        Jul & Julia Theater

Wanneer:     12 augustus

Tijd:               18:00 & 19:00 uur

Tijdsduur:   30 minuten

 

Jul & Julia Sing-a- Long
Zing en dans mee bij de swingende Jul & Julia Sing-a- Long! Mevrouw Suikerspin presenteert het gezelligste meezingfeest tijdens de AFAS Sprookjesweken. Voor elke Sing-a- Long geeft ze aan stevige draai aan het rad met de leukste hits van Jul & Julia. Op welk liedje zal de pijl deze keer stoppen?

 

Locatie:        Torenpodium

Wanneer:     29 juli, 5 & 12 augustus

Tijd:               17:30, 18:30 & 19:30 uur

Tijdsduur:   30 minuten

 

Piano & Co
Ze zijn weer terug! Eén van de meest flexibele en uitdagende (piano)shows van dit moment… Piano&Co! Een groep zeer ervaren muzikanten weet met deze show elk publiek te overdonderen door de aangevraagde verzoekjes om te toveren tot iets verrassends. Ieder verzoekje wordt opgevangen en verrassend verpakt a la Piano & Co! Passie, humor, muzikaliteit en star quality zijn sleutelwoorden voor deze show. 

Locatie:        Torenpodium

Wanneer:     29 juli, 5 & 12 augustus

Tijd:               16:30, 18:00 & 19:00 uur

Tijdsduur:   30 minuten

29 JUL-
13 AUG
Circusfestijn in Tivoli De Veluwe Tivoli

Kom in het weekend van 29 & 30 juli, 5 & 6 en 12 & 13 augustus naar het park voor Tivoli’s Circusfestijn! 

Tijdens het Circusfestijn kun je het circus ontdekken en zijn er heel veel leuke dingen te doen in het park. Jongleren met ballen, ringen en doekjes, diaboloën, acrobatiek, bordje draaien, koordlopen en ballopen. Je leert het allemaal!  

3-6
AUG
WK Jonge Dressuurpaarden De Veluwe Ermelo

Van 3 tot en met 6 augustus 2017 wordt het prestigieuze FEI Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden georganiseerd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De beste dressuurbeloften strijden in verschillende leeftijdscategorieën om de hoogste eer. Er is  niet alleen een kampioenschap voor vijf- en zesjarige dressuurpaarden, maar is ook de rubriek voor zevenjarige door de internationale paardensportbond FEI toegevoegd aan het vier dagen durende programma.

7
AUG
Cirque Moustache Rivierenland Camping Betuwe Kesteren

Cirque Moustache reist door Nederland met een prachtige circustent met daarop een Utrechtse vlag. Maar daarnaast gaan er ook klassieke circuswagens mee op tour en kan het publiek zich op elke locatie voorafgaand aan de voorstelling vermaken op de Kinderkaravaan. Er zijn verschillende circusmaterialen om mee te oefenen, kermisspelen voor jong en oud, sideshows met de meest wonderbaarlijke verschijningen, en natuurlijk kun je genieten van de traditionele popcorn en suikerspinnen.

12-13
AUG
Maas & Waalse Oogstdagen Rivierenland Appeltern

De Maas en Waalse Oogstdagen is een evenement in het 2de weekend van augustus. Dit jaar vindt de 10de editie plaats. Op zaterdag is er de traditionele Oogstdankviering gevold door een feestavond. Voor zondag 13 augustus staat onder meer het NK hooien en een streekmarkt op het programma. Ook voor de kinderen is er van alles te doen en te beleven.

12
AUG
Kindertheater: Evert ontmoet een everzwijn! De Veluwe Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Een kindertheatervoorstelling voor kinderen van 4 t/m 7 jaar over de avonturen van het jongetje Evert.

Een groot donker bos. Evert fietst en fietst, de wind door zijn haren. Hij ziet de zon op de takken. Een eekhoorn springt weg. Iemand roept Evert! Als Evert achterom kijkt ziet hij de groep van school niet meer, hij raakt verdwaald en wordt steeds meer meegetrokken in het wonderlijke om hem heen.

12 AUG-
14 OKT
CoderDojo Apeldoorn: Leren programmeren De Veluwe CODA

Programmeren wordt steeds populairder! Daarbij is het leren programmeren een van de belangrijkste speerpunten bij het aanleren van de '21 Century Skills’. Bij CoderDojo CODA Apeldoorn leren wij jongeren tussen de 7 en 17 jaar in CODA FabLab programmeren met onder andere Raspberry Pi, Python en Scratch. Naast het leren programmeren ontmoeten de deelnemers ook anderen enthousiastelingen en kun je jouw projecten delen,

12-13
AUG
Soldatengezin in soldatenhuisje Rivierenland Slot Loevestein

In Slot Loevestein lag vaak een garnizoen soldaten. Ze woonden en werkten in de soldatenhuisjes, vaak met 10 man tegelijk! Sommige soldaten waren getrouwd en woonden met hun vrouw en kinderen in zo’n huisje.

Deze zomer kun je soldaten en hun gezinnen zien in Slot Loevestein. Niet alleen de soldaten hebben hun werk te doen, ook de vrouwen hebben belangrijke taken. De kinderen spelen ondertussen in en rond het Slot. Kom kennis maken met de mannen, vrouwen en kinderen die de soldatenhuisjes bewonen! Op 12 en 13 augustus zijn ook de Meyden van Loevestein present om je mee terug te nemen naar de middeleeuwen. Heel het weekend laten ze je op speelse wijze kennis maken met middeleeuwse gebruiken en gewoonten: ambachten, dansen, koken en spelletjes spelen. Om naar te kijken of om zelf mee te doen!

14-15
AUG
Ponymarkt & Kortebaandraverij Regio Arnhem Nijmegen Centrum Bemmel

Bemmel is deze dag het toneel voor pony’s, ponyhandel, een gezellige jaarmarkt, de jaarlijkse kermis, muziek en nog veel meer.

Om de echte ponyhandel te kunnen gade slaan moet je wel vroeg uit de veren. Het meest gunstige tijdstip is tussen 05.30 uur en 10.00 uur want dan worden de echte zaken gedaan. Tussen deze tijdstippen worden de meeste van de honderden pony’s verhandeld. Je ziet dan het bekende handjeklap. Voor de buitenstaander wordt er onbegrijpelijk heen en weer geklapt en onverstaanbare taal gebrabbeld. De handelaar zal niet het achterste van zijn tong laten zien. Zo snel komt de koop niet tot stand. Maar als de handelaren het uiteindelijk met elkaar eens zijn, wordt de koop gesloten en wisselt de pony van eigenaar.

Sinds 2007 heeft Bemmel een kortebaandraverij. Deze wordt gehouden op de dinsdag na de tweede zondag van augustus. De wedstrijd is vernoemd naar de Stoeterij Buitenzorg, in Bemmel, waar beroemde paarden uit de draf en rensport zijn gefokt en grootgebracht.

De Buitenzorg Kortebaandraverij wordt gehouden op de Teselaar, tussen de woonhuizen en gewoon op straat. Een spectaculair beeld. Over een afstand van 300 meter sprinten afwisselend twee paarden tegen elkaar. Tot er uiteindelijk één winnaar overblijft. Ze strijden om het Kampioenschap van Lingewaard. De wedstrijd start om ongeveer 13.00 uur.

18-25
AUG
Workshop 3D printen Rivierenland GeoFort

Wel eens met een 3D printer gewerkt? Tijdens deze workshop bij GeoFort in het 3D Lab ga je zelf aan de slag met 3D software en een echte 3D printer. Je krijgt een korte uitleg over 3D tekenen. Hierna ga je een eigen ontwerp maken. Dit mag van alles zijn. Denk aan een sleutelhanger, emoticon of een geo-object zoals een vulkaan. Ben je klaar? Stuur dan het ontwerp naar de 3D printer en printen maar! Uiteraard neem je je eigen gemaakte 3D object mee naar huis. Door deze workshop leer je ruimtelijk denken en werken. Je tekent namelijk in een 3D omgeving. Hierbij maak je niet alleen gebruik van de X en Y coördinaten maar ook van Z… de hoogte. De workshop vindt plaats op vrijdag 18 en vrijdag 25 augustus. De leeftijd is vanaf 8 jaar. Er zijn twee rondes van 13.00 - 14.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur. De kosten zijn 5 euro per persoon. De kosten zijn exclusief toegang tot de GeoExperience. Reserveren is verplicht. 

20
AUG
Ridders en prinsessenfeest Rivierenland Kinderboerderij De Heuvel

Op deze laatste zondag van de zomervakantie is het weer feest in de speeltuin op de kinderboerderij! Stichting Speeltuin Culemborg organiseert dan een Ridders & Prinsessen feest van 13.30 tot 16.30 uur. Kom spelen in het kasteel, volg de speurtocht of maak een leuke knutsel. Je kunt je laten schminken als een stoere ridder of mooie prinses. Een mooie afsluiter van je vakantie. Jij komt toch zeker ook?!

24-27
AUG
Nijmeegse Fiets4daagse Regio Arnhem Nijmegen Rijk van Nijmegen

Na de zonnige 2016 editie wordt de traditie van de Nijmeegse Fiets4daagse voortgezet in 2017. De nodige verbeteringen zijn doorgevoerd, waarvan een vaste start-finish locatie er één is. De historische en groene setting van de voormalige Limoskazerne is uitermate geschikt voor een mooie en gezellige start en finish van de Nijmeegse Fiets4daagse.

In het laatste weekend van augustus kunnen deelnemers de prachtige omgeving van Nijmegen ontdekken en genieten van al het lekkers en gezelligs dat de stad en regio te bieden hebben. De routes zijn grotendeels vernieuwd ten opzichte van vorig jaar! Het evenement is leuk voor jong en oud. Door fraaie, afwisselende landschappen fietsen sportievelingen langs interessante SuperStops zoals het Kasteel van Wijchen, Park Bredelaar in Park Lingezegen en Buurderij de Lage Hof.

26-27
AUG
Gebroeders van Limburg Festival Regio Arnhem Nijmegen Nijmegen

Op 26 en 27 augustus is het weer tijd voor het Gebroeders van Limburg Festival! De drie Nijmeegse schilders Paul, Herman en Johan van Limburg zijn dé grondleggers van de Nederlandse schilderkunst. Het unieke erfgoed van de gebroeders vindt zijn oorsprong in de late middeleeuwen in Nijmegen, daar waar de gebroeders geboren en getogen zijn. Dit  wordt gevierd tijdens het middeleeuwse festival met allerlei activiteiten waarbij het werk van de Gebroeders van Limburg centraal staat.

Door de hele binnenstad waant u zich in de middeleeuwen met diverse kraampjes, ambachten, muziek, theater, kinderspelen en nog veel meer spektakel! Van stadwachters tot broodbakkers: laat u verassen door het alledaagse leven van vroeger. Op zondag is er weer de Blijde Incomste van historische figuren van de unieke schilderwerken van de Gebroeders van Limburg.

De Stevenskerk is het middelpunt van alle festiviteiten. In de kerk bevindt zich een uitgebreid muziekprogramma, allerlei vertoningen, een schilderwedstrijd, uitleg bij levensechte taferelen van de Nijmeegse Gebroeders van Limburg, middeleeuwse hapjes en de dorst is te lessen uit gebroeders-bekers.  

Op de zaterdagavond is er een bijzondere voorstelling met middeleeuwse muziek: een reis door de tijd met wisselende gezelschappen van jazz tot hedendaagse pop. Op zondagochtend is er de kerkdienst in middeleeuwse sfeer, met ruim honderd middeleeuwers, prachtige aankleding en muziek. Dit jaar zal er extra aandacht zijn voor Sint Stefanus.

27
AUG
Maak je eigen Paper Art - CODA De Veluwe CODA

Papier is een fantastisch materiaal dat al eeuwenlang een inspiratiebron voor kunstenaars is. De structuur, textuur, verschillende eigenschappen en het grenzeloze potentieel van papier zijn betoverend en inspirerend. Tijdens CODA Paper Art 2017 gaan kinderen in CODA FabLab zelf aan de slag met papier.

Tijdens een korte rondleiding door de tentoonstelling ga je op zoek naar een kunstwerk dat jou aanspreekt. Met dit kunstwerk in je achterhoofd ga je in CODA FabLab met het programma Inkscape een ontwerp maken dat je vervolgens uit mag werken met de lasersnijder.

Aanmelden
Wil je meedoen aan de workshop meld je dan aan door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl. Vergeet niet je naam, telefoonnummer en de datum waarop je wilt komen (27 augustus en/of 17 oktober) door te geven. Wij zorgen er dan voor dat het kaartje die dag voor je klaar ligt bij de balie van CODA Centrale Bibliotheek. De kosten voor deze workshop bedragen €12,50 per persoon. Bij het afhalen van je kaartje kun je gelijk betalen (alleen PIN). Er kunnen maximaal 8 kinderen per workshop meedoen, dus meld je snel aan om zeker te zijn van een plekje!

9-10
SEP
Bouwsteen Festijn Americahal De Veluwe Americahal

Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 kunnen alle Lego-fans hun hart ophalen in de Americahal. Tijdens het Bouwsteen Festijn kan jong en oud genieten van alles wat met dit Deense speelgoed te maken heeft.

Zoek en vind
Liefhebbers van dit wereldberoemde speelgoed kunnen twee dagen lang bouwwerken of collecties van anderen bewonderen. Daarnaast kun je ook nieuwe of gebruikte sets en losse steentjes vinden en tegen leuke prijzen aanschaffen. Misschien vind je wel net de exclusieve set waar je naar op zoek was! Leer daarnaast nieuwe technieken tijdens demonstraties of wissel ideeën uit met andere leden.

Grote bouwwerken en creaties
Ook tijdens deze editie van het Bouwsteen Festijn zullen er vele bijzondere en grote bouwwerken te zien zijn. In het bijzonder dit jaar is er een replica van Paleis Soestdijk.

Verzameling
Ben jij trots op jouw verzameling? Het is ook mogelijk om jouw eigen bouwwerk of verzameling ten toon te stellen. Verder kan je ook sets of steentjes te koop aanbieden zodat je er een andere Lego-fan blij mee maakt!