U bevindt zich hier: Evenementen  ›  Sprookjesballet Assepoester in kasteel Ammersoyen

Evenementen in de Gelderse streken

In de Gelderse streken, Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek, worden vele evenementen georganiseerd en kun je prachtige tentoonstellingen bezichtigen. Kijk in de evenementenkalender hieronder voor een selectie. In de uitagenda op de websites van de verschillende regio's staat een uitgebreid overzicht van activiteiten in Gelderland.

Veluwe
Regio Arnhem Nijmegen
Rivierenland
Achterhoek

Toon:  
29 MEI-
4 JUN
Gala-Glasberline De Veluwe Paleis Het Loo, Koninklijk park 1, Apeldoorn

Ter gelegenheid van het gouden huwelijksjubileum van H.K.H. Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven is vanaf 10 januari hun trouwkoets te zien in  het Koetshuis van museum Paleis Het Loo.

Voor het huwelijk van Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven in 1967 werd het rijtuig, een gala-berline, gerestaureerd en voorzien van glas zodat het bruidspaar goed zichtbaar zou zijn. Het rijtuig, genoemd naar de stad Berlijn waar dit type vermoedelijk werd ontwikkeld, kreeg na de aanpassing de naam gala-glasberline of kleine glazen koets. Ook na de huwelijksdag bleef het rijtuig voor ceremonieel gebruik voorbehouden aan Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.

 

Naast deze gala-glasberline zijn ook de gala-berline en de berline-coupé uit de vaste collectie van museum Paleis Het Loo te zien. Samen vertellen deze rijtuigen een verhaal over koninklijk ceremonieel vertoon, zoals de rijtoer op Prinsjesdag, een inhuldiging of koninklijk huwelijk. 

1 JUN-
2 JUL
Fashion + Design Festival Arnhem Regio Arnhem Nijmegen Diverse locaties in Arnhem

Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) is hét zomerse stadsfestival waar mode, design, kunst en cultuur met elkaar versmelten.Een maand lang viert Arnhem haar creativiteit met exposities, evenementen, shows, voorstellingen, lezingen en workshops.
Design en mode zijn sterk verbonden aan alle culturele uitingen die tijdens het festival plaatsvinden in de Gelderse hoofdstad. Dit komt tot uiting gedurende alle verschillende evenementen tijdens FDFA; met een bundeling van bestaande evenementen, nieuwe initiatieven, exposities, lezingen, workshops, voorstellingen en nog veel meer laat Arnhem zien dat de stad overvloeit van mode tot Dutch Design. 

3-5
JUN
Music Meeting Regio Arnhem Nijmegen Park Brakkenstein, Nijmegen

Music Meeting introduceert hoogwaardige muziek uit alle windstreken die zelden of niet live te horen is in Nederland en Europa. Dit doet Music Meeting met een driedaags internationaal muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt tijdens Pinksteren in Park Brakkenstein in Nijmegen.
Music Meeting schotelt je 3 dagen lang een intensieve en gevarieerde muzikale ontdekkingsreis voor, met zo'n 100 bestemmingen, die je helemaal of gedeeltelijk kunt afleggen. Met 6 podia, zo'n 30 activiteiten per dag, van concerten tot interviews, Silent Disco en films, en met een festivalmarkt, een speciaal kinderprogramma en lekker verantwoord eten en drinken, met een lokaal én werelds tintje.

3-5
JUN
Music Meeting Regio Arnhem Nijmegen Nijmegen

Music Meeting introduceert hoogwaardige muziek uit alle windstreken die zelden of niet live te horen is in Nederland en Europa. Dit doet Music Meeting met een driedaags internationaal muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt tijdens Pinksteren in Park Brakkenstein in Nijmegen.
Music Meeting schotelt je 3 dagen lang een intensieve en gevarieerde muzikale ontdekkingsreis voor, met zo'n 100 bestemmingen, die je helemaal of gedeeltelijk kunt afleggen. Met 6 podia, zo'n 30 activiteiten per dag, van concerten tot interviews, Silent Disco en films, en met een festivalmarkt, lekker verantwoord eten en drinken, met een lokaal én werelds tintje.
De jongste bezoekers van het festival kunnen zich de hele dag vermaken met muziekworkshops met festivalartiesten, creatieve activiteiten en spelletjes. Het speciale kinderprogramma ‘Mini Meeting’ vindt plaats op de zondag en maandag van Music Meeting.  Op zondag om 16.15 uur is er een voorstelling speciaal voor kinderen. Life of Matheo gaat over een Afrikaans jongetje dat op avontuur gaat en in verschillende leermomenten terecht komt. De muziek speelt in dit verhaal de hoofdrol en neemt de luisteraar mee met Matheo op avontuur door Afrika.

10
JUN
Hanzefeesten Doesburg Regio Arnhem Nijmegen Doesburg

De Doesburgse Hanzefeesten zijn een jaarlijks terugkerend middeleeuws feest in het historisch centrum van het hanzestadje Doesburg aan de IJssel. Honderden figuranten in middeleeuwse kledij schuifelen door de straten en er is een culinaire en oude ambachten markt. Het evenement wordt omlijst door talloze middeleeuwse acts, uitgevoerd door verschillende groepen zoals muziek-/dansgroepen, levende have en theaters. Ruim 500 vrijwilligers zullen het feest helemaal onvergetelijk maken, doordat zij geheel gehuld in middeleeuwse kledingstijl door de straten van Doesburg zullen flaneren.
Behalve theater en acts zijn er ook verschillende ambachtslieden die hun ambachten laten zien. Dit soort veelal intensief handwerk wordt vol passie aan jou getoond. En bijna alles gratis en vrij toegankelijk voor jong en oud!

11
JUN
Bemmelse Dweildag Regio Arnhem Nijmegen Bemmel

Bemmel trilt jaarlijks op de 2e zondag in juni op haar grondvesten door het geluid van ruim 1000 muzikanten in circa 70 dweilorkesten. De vele duizenden bezoekers kunnen genieten van optredens op 12 podia en van de nieuwe Nederlands Kampioen Dweilorkesten.

25
JUN
Dag van Park Lingezegen Regio Arnhem Nijmegen Park Lingezegen

Park Lingezegen blijft in beweging. Dat is te zien en beleven i tijdens de 11e Dag van Park Lingezegen. Het is een dag om kennis te maken met wat dit nieuwe landschapspark te bieden heeft. En dat is steeds meer, mede dankzij alle gebruikers en ondernemers in het gebied.
Dit jaar staat de Dag van Park Lingezegen in het teken van wandelen. Wandelnet heeft in Park Lingezegen verschillende wandelroutes uitgezet. De routes zijn gemarkeerd met gekleurde pijlen, iedere route in een eigen kleur. Deze nieuwe wandelroutes worden feestelijk geopend, evenals het parkje De Poel en het nieuwe fietspad langs de Linge dat Huissen en Overbetuwe verbindt.
Op 25 juni zijn er van 12.00 tot 17.00 uur op de 'bruispunten' veel activiteiten. Er kan gewandeld worden, er is muziek, eten en drinken en ook voor kinderen is er veel te doen.

25
JUN
Streekgala Regio Arnhem Nijmegen Arnhem, Nijmegen en Kleve

Haal de klompen uit het vet, de laarzen van zolder en ontdek de liefde op de boerderij. Verschillende boeren en tuinders rondom Nijmegen nodigen je op zondag 25 juni uit om een dag op de boerderij te komen beleven. Wil je koeien knuffelen, fruit plukken, wijn proeven of pony rijden? Kom dan naar dit evenement voor het hele gezin!
Tijdens het Streekgala kom je alles te weten over het leven op de boerderij. Zo kun je kijken bij boeren die koeien, kippen, schapen of biggetjes hebben. Je kunt rondstruinen bij tuinders door boomgaarden met appels en peren of velden met aardbeien en frambozen. Bij alle bedrijven is wel iets bijzonders te zien of te beleven.

28 JUN-
2 JUL
Outdoor Gelderland Regio Arnhem Nijmegen Nationaal Sportcentrum Papendal

Van woensdag 28 juni tot en met zondag 2 juli 2017 vindt de 13e editie van Outdoor Gelderland plaats op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Er zullen vele top dressuur -en springcombinaties afreizen naar Arnhem om deel te nemen aan het grootste jaarlijkse topsportevenement van Gelderland.