De leukste parken van…

We <3 spring! Niet alleen vanwege het terugkomende zonnetje en getjirp van vogels, ook omdat we dan weer lekker naar het park kunnen of het bos in. Voor een wandeling of naar een speel- of pretpark met de kids. Dikke truien uit, lentekleding aan. Zonnetje op ons gezicht en genieten. We vroegen welke parken in onze streken de beste zijn. Dit zijn alle inside tips:

Voor een wandeling

In de regio Betuwe kies het Hemmense Bos: “De mooie beslotenheid van het Hemmense bos, en dan vooral de ommuurde kasteeltuin. Heerlijk even wegdommelen..,” aldus Anne. En heb je trek na een heerlijke wandeling?  Ga langs Pannenkoekenhuis Aan De Linge.

In de buurt van Ermelo zit de Schaapskooi. Anneke: “Lekker wandelen over de hei en daarna een kop koffie (of flesje frisdrank) met zelf gebakken cake op het terras.

In Nijmegen kun natuurliefhebbers genieten van een prachtige botanische tuin. Luister naar de vogels, zie eekhoorns en drink een kopje thee in het Theehuis. Bedankt voor de tip van Hortus Nijmegen Petra. 

Niet weg te denken uit onze streken is natuurlijk Het Nationale Park De Hoge Veluwe: “Eindeloze wandelingen en prachtige natuur.”

Casper: “Voor mij Museumpark Orientalis”, golvend landschap en ook prachtige beplanting. “Ook het oudste openluchtmuseum van Nederland!”  

Botanische Tuin (mrt 7)

Park Hoge Veluwe (mrt 7)

Van dierentuin tot speel- en pretparken

“Burgers’ Zoo in Arnhem is eindeloos mooi” vertelt Diny. Die net als Lian (en meer van onze insiders) een fan is van deze dierentuin. “Burgers’ Zoo, altijd leuk.”

Willem raadt ons het Nederlands Openluchtmuseum aan. En niet alleen omdat het voor de kids handig is: “Met name de kruidentuin. Een heerlijke plek om een boek open te slaan en even rustig te zijn.” Tineke: “Dat is genieten!”

In Berg en Dal wordt pretpark Tivoli getipt en in Apeldoorn is de favoriete stek van Kimmy toch echt Julianatoren. “Leuk voor de kinderen en een fijne dag voor ouders.” 


Zelfs alle reacties lezen op onze oproep en meer insiders tips meekrijgen. Check dan onze Facebookpagina voor meer antwoord op de vraag: Wat zijn de leukste parken in de Gelderse streken. Of geef ons zelf een tip! 

Burgers Zoo Hert (mrt 7)

Tivoli (mrt 7)