De mooiste plekjes van de Gelderse streken

Van Arnhem naar Winssen, Harderwijk en Nijbroek. In de Gelderse streken zitten vele verborgen schatten. We vroegen jullie de mooiste plekjes van jouw dorp, stad of regio te noemen. Van uitkijkpunt tot bankje in het park, we zijn trots op de schoonheid van onze streken. 

Veluwe

“Het mooiste plekje van de Veluwe” volgens Geeske Verhoeve. Het Beekhuizerzand, een stuifzandgebied van ongeveer 200 hectare, bij Harderwijk. Bijzonder door klimaat en de verschillende dieren die er leven. Uniek natuurlandschap in Europa.

De kerktoren van Nijbroek blijkt ook populair. De toren zie je van ver het dorp uitsteken. Mooier dan Co Lensink kunnen wij dit niet zeggen: “Mijn baken in het mooie Gelderse land.”

In het groene hart van de Veluwe ligt wandelgebied Staverden. Een prachtige omgeving door de grote afwisseling van loof- en naaldhout, beekjes en bloemen. Overigens ook de kleinste stad van de Benelux! Tip: breng ook een bezoek aan de witte pauwen. 

Sept #9 - Beekhuizerzand

Arnhem en Nijmegen

Ook één van onze favorieten. Een bankje in het Sonsbeekpark in Arnhem. We kunnen er uren zitten en genieten van de rust en omgeving. “Een plek voor jong en oud”, aldus Janny Willemsen. Waar er altijd een zweem van liefde in de lucht hangt.

Jan Voorhaar tipt: “De 18e eeuwse waaien in het Rijnstrangen gebied, bij de Leuvensedijk in Groessen (Liemers)”. Een prachtig natuurgebied vlakbij Duiven.

Sept #9 - Park Sonsbeek Bankje

Rivierenland

De Gouden Ham is absoluut een parel van onze streken. Een uniek recreatiegebied met een prachtig uitzicht en breed zandstrand. Uitwaaien aan een klein stukje strand in Winssen kan ook. Het Waalstrandje is daar de favoriete plek van Sanne Forster.

Geen natuur, wel kunst zijn de gootspoken in Zaltbommel. Beelden op dakgoten en gevels van huizen die iets vertellen over de stad en de bewoners. Meestal dieren, soms ook fantasiefiguren, bedacht door kunstenaar Joris Baudoin.  

Mis je jouw parel nog? Geef het aan ons door op onze Facebookpagina en kijk naar de tips van andere inwoners. Wie weet zit er nog een niet ontdekte schat tussen. 

Sept #9 - Gouden Ham