De schoonheid van de herfst

De herfst. Drie maanden lang prachtige kleuren aan bomen, struiken, in het bos en daarbuiten. Van warm en felrood tot zachte tinten geel en oker. Het mooiste seizoen in Nederland voor fotografie. Laat je betoveren door de schoonheid van de natuur en sprookjes uit het bos. Vier de herfst. 

#Inspiratie

Niets is zo inspirerend als het kleurenpalet van de herfst. Bij De Tuinen van Appeltern doe je enorm veel ideeën op. Het park heeft 22 hectare, 200 verschillende voorbeeldtuinen en verschillende thema’s. Een ode aan moeder natuur. In oktober en november kunnen bezoekers er een wandeling maken en afsluiten met een high tea en zoetige mini-traktaties. Neem je schetsblok mee, maak foto’s, boost je instagrampagina of creëer thuis je eigen moodboard. Je komt aan inspiratie niet te kort. 

Okt 11 - Tuinen Van Appeltern

Wandelen

We kunnen niets zo goed aanraden als een herfstwandeling in het bos, op de Veluwe of ander prachtig landschap. De herfst is in de laatste week van oktober en de eerste twee weken van november het mooist. Het Nationale Park de Hoge Veluwe organiseert dan ook diverse herfstwandelingen vanuit verschillende locaties. Elk overweldigend door de verschillende dieren, planten, vogels en bossen.

‘Geluk zit in de kleine dingen’, zeggen ze in de Achterhoek. Wandel over boerenerven, door pittoreske dorpen en natuurschoon zoals het Bergherbos. Neem een camera mee, de kans is groot dat je zeldzame vogels zoals de kwartel, patrijs en geelgors spot.

Het Geldersch Landschap en Kasteelen heeft meer dan 150 prachtige natuurgebieden en kastelen en organiseert in oktober vele evenementen. Bekijk hoe de paddenstoelen de grond uitschieten en laat je betoveren door de verhalen van de boswachter: over elfenbankjes, heksenkringen en duivelsboleten. 

Okt 11 - Paddenstoelen

Betoverend sprookje

Arnhem wordt van 22 tot en met 30 oktober omgetoverd tot een sprookje. Op verschillende locaties, van kastelen en parken tot diverse horecagelegenheden, worden voorstellingen gehouden. De 9e editie van het Sprookjesfestival kent dans, theater, muziek, workshops en tentoonstellingen. Het thema dit jaar: Dromen en Draken. Wat zit er in de kooi van Prinses Anerijntje?