U bevindt zich hier: De Spelerij/De Uitvinderij

De Spelerij/De Uitvinderij

In het bos bij Dieren ligt de meest wonderlijke plek van Nederland: De Spelerij en Uitvinderij. In dit park kunnen kinderen de hele dag actief spelen en ontdekken. Maar ook voor volwassenen valt er heel wat te ontdekken. Het is een creatieve plek voor jong en oud.

 De Spelerij is een werkplaats, atelier en tentoonstellingsruimte tegelijk. De speelobjecten in het park zijn kunstwerken, gemaakt door eigenaar en kunstenaar Jos Spanbroek. De Uitvinderij is een werkplaats waar je zelf kunststukken kunt maken. Je kunt plastic buigen, figuurzagen, piepschuim snijden en vacuüm vormen, naamplaatjes slaan, een verf-spettertekening maken en metaal bewerken met echt gereedschap.

De Spelerij lijkt eigenlijk nergens op. In het bos staan fantasievolle voorwerpen die meestal gemaakt zijn van gebruikte materialen. Ze bevatten allerlei mechanieken die de kinderen zelf in beweging kunnen zetten. Zo is er een hijskraan en een fontein die de kinderen zelf kunnen bedienen. Maar er zijn ook bootjes en trapvoertuigen. Sommige speelplekken zijn overdekt, zodat de kinderen ook kunnen spelen als het regent.

De Galerij is een wereld waar natuur, cultuur en techniek elkaar ontmoeten. Kinderen en volwassenen kunnen hier dwalen en zich laten verrassen door de gedachten van kunstenaars. De bezoekers krijgen de illusie dat ze zich in een bijzonder schilderij bevinden.
Dus kom naar de Spelerij: de wonderlijkste speel- en ontdekplek van Nederland!

Waar?

Contact

Veldweg 5
6952 GX Dieren
Telefoon:  +31(0)313-413118  
E-mail: info@spelerij.nl
Website: www.spelerij.nl


Gezien op tv...

Gehoord op de radio..