Dieren spotten in de Gelderse streken

Waan je voor even in Afrika tijdens boeiende safari’s, ga een dagje dieren aaien met de kinderen of galoppeer te paard door de Veluwse heidevelden. De Gelderse streken bieden voor elke dierenliefhebber de perfecte activiteit. Durf jij met een roofvogel op je arm te lopen en ben jij niet bang om een loslopende aap tegen te komen? Dan hebben wij een aantal leuke ideeën voor jou. Ook als je er gewoon op uit wilt met de hond.

 

Spot de Big Four

Je hoeft het land niet uit om dieren in het wild te bewonderen. In de omgeving Apeldoorn kun je speuren naar wild in de natuur! Hier spot je edelherten, wilde zwijnen, moeflons en reeën. 's Ochtends vroeg en 's avonds tegen zonsondergang heb je de meeste kans om de dieren te zien. Niet gespot? Ga dan op zoek naar de sporen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe! Welke sporen hebben de Parkbewoners achtergelaten?

Dieren Spotten - Alinea 1

Paardrijden op de Veluwe

Heb je een eigen paard? De Gelderse streken zitten vol avonturen voor paardenliefhebbers. In de omgeving van Apeldoorn bijvoorbeeld. Midden in een uitgestrekt bosgebied vind je paardenhotel de Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel. Door de ligging aan de Veluwetrail wandel je meteen naar de routes achter het hotel. Na de wandeling kom je op adem met een heerlijk kopje koffie in de prachtig ingerichte hutten aan de weides. Bovendien kan je er overnachten met je paard: het hotel is voorzien van luxe stallingen. Beleef ook samen met stalmeester Herm een prachtige zonsondergang tijdens de koetsrit. 

Heb je geen eigen paard maar ben je wel een goede ruiter? Dan zijn de fraaie buitenritten en dagtochten onder begeleiding van Stal Mansour in Arnhem een aanrader. Indien je nog geen ervaren ruiter bent maar altijd al graag paardrijlessen hebt willen nemen, dan ben je bij de KNHS paardensportbond aan het juiste adres. Ze organiseren vele activiteiten en je kunt met hen op zoek naar de perfecte route over de Hoge Veluwe of door de Achterhoek!

Dieren Spotten - Alinea 2

De leukste dierenparken

In de dierentuin loop je van het ene naar het andere avontuur. In Burgers' Zoo ontdek je dieren uit alle landen! Bekijk de mooiste, kleurrijke vlinders in het grootste overdekte mangrovegebied dat onlangs geopend is. Ook leven hier prachtige vogels en wenkkrabben. Je kijkt je ogen uit! 

Loop tussen de apen in Apenheul! Wist je dat hier zo'n 30 soorten verschillende apen te zien zijn, en dat meer dan de helft hiervan los rondloopt? Er valt veel te vertellen over de inwoners van Apenheul. Ontdek hier wat er allemaal achter de schermen gebeurd!

Dieren Spotten - Alinea 3

Een dagje kinderboerderij

Beleef een stukje van het leven op een boerderij in de Gelderse streken. Tijdens de vakanties genieten de kinderen van educatieve avonturen, zoals in het Hof van Eckberge in de Achterhoek. Hier voert het speciale belevingspad in de mini-zoo je langs de wasberen, wallaby’s en papegaaien. Bovendien mag je op deze kinderboerderij zelf de koikarpers voeren. Lees hier onze tips voor kinderboerderijen in de Gelderse streken.

Dieren Spotten - Alinea 4

Een ontspannende wandeling met de hond

Een flinke wandeling met de hond is ontspanning ten top. Het gebied bij het Deelerwoud, vlakbij Hoenderloo en gelegen langs Het Nationale Park De Hoge Veluwe, is hier bij uitstek geschikt voor. Er zijn verschillende wandelroutes en de kans is groot dat je onderweg herten tegenkomt. 

De hond lekker laten loslopen kan in het heuvelachtige wandelgebied Mariëndaal of in het uitgestrekte bosgebied Zandenbos, dat onderdeel is van de Veluwe en waar honden het hele jaar door los mogen lopen. Lees meer op Doggydating.com.

12677531_1041192239260534_292465923_n (1)

Gerelateerde artikelen