Dieren spotten in de Gelderse streken

Waan je voor even in Afrika tijdens boeiende safari’s, ga een dagje dieren aaien met de kinderen of galoppeer te paard door de Veluwse heidevelden. De Gelderse streken biedt voor elke dierenliefhebber de perfecte activiteit. Durf jij met een roofvogel op je arm te lopen en ben jij niet bang om een loslopende aap tegen te komen? Dan hebben wij een aantal leuke ideeën voor jou. Ook als je er gewoon op uit wilt met de hond.

 

In het wild

Op zoek naar plezier in de natuur? Wat dacht je van een uitje naar Apenheul of Burgers' Zoo. Wist je dat er in Apenheul zo’n 30 soorten verschillende apen te zien zijn? Meer dan de helft van de apen loopt los rond. Een heuse belevenis dus!

Leeuwen, giraffen en zebra’s vind je niet enkel in Afrika. In Burgers' Zoo kan je tijdens de safari de dieren in hun natuurlijke habitat bewonderen: net echt! Er is ook een Afrikaanse hut waar je onder het genot van een drankje de luipaarden en neushoorns kunt bewonderen.

Ooit een wild everzwijn gezien? Neem dan zeker een verrekijker en fototoestel mee naar het Nationale Park De Hoge Veluwe. Hier kun je samen met de boswachter wilde dieren spotten. Niet spannend genoeg? Wat dacht je van een nachtsafari? Slaap onder de sterrenhemel in het Nationale Park en droom weg in de prachtige natuur.

Paardrijden op de Veluwe

Heb je een eigen paard? De Gelderse streken bieden vele mogelijkheden voor paardrij avonturen. Op de Veluwe bijvoorbeeld. Midden in dit uitgestrekte bosgebied vind je paardenhotel de Cantharel. Door de ligging aan de Veluwetrail wandel je meteen naar de routes achter het hotel. Na de wandeling kom je op adem met een heerlijk kopje koffie in de prachtig ingerichte hutten aan de weides. Bovendien kan je er overnachten: het hotel is voorzien van luxe stallingen. Beleef ook samen met stalmeester Herm een prachtige zonsondergang tijdens de koetsrit. 

Heb je geen eigen paard maar ben je wel een goede ruiter? Dan zijn de fraaie buitenritten en dagtochten onder begeleiding van Stal Mansour in Arnhem een aanrader. Indien je nog geen ervaren ruiter bent maar altijd al graag paardrijlessen hebt willen nemen, dan ben je bij de KNHS paardensportbond aan het juiste adres. Ze organiseren vele activiteiten zoals de sportieve Ride & Run op 2 juli waar je hardlopen, mountainbike en paardrijden combineert. Ook kun je met hen op zoek naar de perfecte route over de Hoge Veluwe of door de Achterhoek!

Een dagje kinderboerderij

Beleef een stukje van het leven op een boerderij in de Gelderse streken. Tijdens de vakanties genieten de kinderen van educatieve avonturen, zoals in het Hof van Eckberge. Hier voert het speciale belevingspad in de mini-zoo je langs de wasberen, wallaby’s en papegaaien. Bovendien mag je op deze kinderboerderij zelf de koikarpers voeren. Ook kinderboerderij Rosorum is genoeg te beleven. Hier kunnen de kinderen geitjes aaien. En bij de Koperen Ezel ontdekken ze het Veluwse landschap op een wel heel bijzondere manier, op de rug van een ezel.

Een ontspannende wandeling met de hond

Een flinke wandeling met de hond is ontspanning ten top. Het gebied bij het Deelerwoud, vlakbij Hoenderloo en gelegen langs Het Nationale Park de Hoge Veluwe, is hier bij uitstek geschikt voor. Er zijn verschillende wandelroutes en de kans is groot dat je onderweg herten tegenkomt. 

De hond lekker laten loslopen kan in het heuvelachtige wandelgebied Mariëndaal of in het uitgestrekte bosgebied Zandenbos, dat onderdeel is van de Veluwe en waar honden het hele jaar door los mogen lopen. Lees meer op Doggydating.com.

Roofvogels

Spectaculaire roofvogels kom je tegen in de prachtige tuinen van het Havikshof. Wandelend door de siertuin kom je ze zowel los als in kooien tegen. Een echte aanrader! 

Apenheul (1)

 

 

 

917017_200573723624824_1110480453_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 12677531_1041192239260534_292465923_n (1)