Eten en drinken in de Gelderse streken

Op culinair vlak bieden de Gelderse streken vele mogelijkheden. Proef de lekkerste wijnen in Groesbeek, eet de sappigste asperges in de Achterhoek en geniet van de unieke Veluwse streekproducten. Gezelligheid en sfeer staan hier centraal en daar drinken we er eentje op! 

Wijn uit Groesbeek

Smaakvolle wijnen komen niet altijd uit Frankrijk of Spanje. Ook in Groesbeek vind je kwaliteit. Inmiddels is er maar liefst 20 hectare in gebruik voor wijnbouw. Groesbeek is hiermee het grootste wijndorp van Nederland waar je bij de diverse wijngaarden wijnen kan proeven of heerlijk kunt picknicken.

Wijndorp Groesbeek wordt bovendien omgeven door prachtige natuur. In het groene bosrijke gebied, kan je fietsen over heuvels, door polders en de prachtige omgeving ontdekken langs een speciale wijnroute

Verhaal 4 - wijndorp groesbeek

Streekproducten van de Veluwe

Voor de echte Bourgondiërs is de Veluwe de plaats bij uitstek. Er zijn dan ook vele evenementen waar je lekker kan smullen. De Midzomerproeverij op 26 juli bijvoorbeeld, met heerlijke lokale producten uit het zomerseizoen.

En wat dacht je van de Wilddagen in oktober. Je kan op beide events met de hele familie plezier beleven, er worden heerlijke hapjes geserveerd en is er ook livemuziek en vertier voor de kids. De Veluwe staat naast wild onder andere bekend om haar schapenvlees, zalmforel en boeren vanille-ijs. Genieten! 

Landgoed Het Roode Kooper (1)

Asperges uit de Achterhoek

In De Achterhoek, een van de belangrijkste aspergegebieden van het land, ligt het bourgondische stadje Doesburg. Daar geniet je in Bistro La Boucherie van heerlijk verse asperges. In de Strandlodge, de nieuwste hotspot in Winterswijk, kan je zelfs terecht voor een vier-gangen aspergemenu. 

De smakelijke asperges zijn uiteraard ook goed te combineren met de vele fiets- en wandelroutes in de Achterhoek. Maak van de Achterhoek een heerlijk uitje.

Strandlodge (1)

Genieten met een ster

In de sterrenrestaurants De Leest in Vaassen, Basiliek in Harderwijk en ‘t Schulten Hues in Zutphen is genieten gegarandeerd. Tot de Nederlandse toprestaurants behoort ook De Kromme Dissel. Voor de liefhebber kan hun zevengangenmenu perfect worden gecombineerd met Het Bilderberg Ontbijt.

Een leuk culinair weekendje weg kan in de groene bossen van de Veluwe. Daar ligt het restaurant Het Roode Koper, midden op een indrukwekkend landgoed. 

Verhaal 7 - De Kromme Dissel (1)

Gezonde toetjes in de Betuwe

Voor een gezond dessert trekken we naar de Betuwse landschappen in Rivierenland . De fruitboomgaarden zijn een ware lust voor het oog! De Betuwe wordt ook wel de fruittuin van Nederland genoemd. Je kan zelf aan de slag in een zelfpluktuin en genieten van heerlijk vers fruit tijdens de Betuwsburen Streekmarkt op 26 juni in Buren. 

De Betuwe - Gezonde Toetjes (1)