Foodadvisor: de populairste Gelderse restaurants

Zin in goed eten, een snack of juist gezond en puur, maar wel uit de streek? Een goede stevige lunch of juist een heerlijk licht diner voor de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Deze restaurants in de Gelderse streken zijn volgens haar bezoekers de beste in Gelderland. Van onze grote steden tot de kleine pittoreske plaatjes: hier moet je gegeten hebben.  

Smaaksensatie menu @ Sizzles

“Heerlijk tafelen in een prettige sfeer”. Sizzles in Apeldoorn is een restaurant met Europese kaart, vis en zeevruchten. Vooral de verrassing van de chef; een verfijnd mini menu met zes gerechten is de moeite waard om hier te proberen. Het personeel krijgt behoorlijk wat complimenten. “Verrukkelijk”, “Altijd fijn” en een druk bezocht restaurant in de omgeving. Reserveren dus.

Sizzles (feb 5 )

Wild @ Restaurant Planken Wambuis

In Ede vind je restaurant Planken Wambuis. Een gezellig restaurant met vriendelijke bediening. Voor de wild liefhebbers: het eten is er “mals” en “heel erg lekker”. Van stoofpotjes tot wildzwijn. Ook de lunch krijgt een goede rating van het publiek. Overigens is het restaurant een goed start- of eindpunt voor een wandeling in natuurgebied de Ginkelse Heide. 

Wilde Eten (feb 5 )

Verassend goed @ De Buurvrouw

Onverwacht terecht komen en meteen een schot in de roos; dat typeert misschien wel restaurant De Buurvrouw in Tiel. “Heerlijk eten en ook voor kinderen een top menu”. De kwaliteit-prijs verhouding klopt, bediening is aardig en de sfeer warm.    

Diner (feb 5 )

Bistro en Bar @ Bistro Flores

Houd je van de gezelligheid van een bistro? Dan is Bistro Flores the place to go and to be in Nijmegen. “Ambiance is prachtig” en “een bruisend plekje in Nijmegen”. De wijnkaart bevat met een paar echte parels, is zuiver en puur. Vraag de bediening welke wijn past. Ook in de winter is de (buiten)tuin gezellig en geeft Flores dat ideale bistro gevoel. 

Eten (feb 5 )

Gewoon goed eten @ Graave

Geen zin in kunst en gekkigheid. In Arnhem is Graave favoriet. Goed eten, een ongedwongen sfeer en klantvriendelijk personeel. Gezellig borrelen, “hapjes van een plank” (aanrader) of gewoon lunch of diner. “Bij Graave kom je terug en is het gezellig.” 

Zuid-Europees genieten @ Sultani

In het centrum van Zutphen schuif je aan voor lunch bij Sultani. Laat je verassen door de smaken van de Marokkaanse en Mediterraanse keuken. “Een hoeveelheid aan lekkere gerechten” en laat je in de watten leggen door het gastvrije personeel.   

Liever naar een sterrenrestaurant? Onze Gelderse streken telt zeven Michelinrestaurants en kregen er begin dit jaar weer sterren bij. Welke toprestaurants dat zijn, lees je hier.