Fun voor kids: avontuur, waterpret en ontdekken

Het is weer zomer! Reden voor ons om wat leuke inspiratie te delen, zodat jij en je kinderen verzekerd zijn van een heerlijke tijd. Ben je gezegend met een durfal (of twee), krijgt jouw kleine maar geen genoeg van water of leren ze het liefst ook in de zomervakantie door? Met deze 12 tips kan jullie zomer niet meer stuk. Of de zon nu schijnt of niet:)

#1 Zomerse safari @ Burgers' Zoo

Bij Burgers’ Zoo is zo veel te doen en te zien, dat je ogen en tijd tekort komt. Tijdens de safari bijvoorbeeld, word je omringd door olifanten, giraffen, zebra’s en zelfs leeuwen. Als het weer een beetje mee werkt en de temperatuur op loopt, is het net alsof je echt op de Afrikaanse Savanne bent.

Burgers Zoo _annafemke1

#2 Kom je ook apen spotten? @ Apenheul

De Apenheul verveelt nooit, vooral omdat je altijd een beetje op je hoede moet zijn. De apen kunnen overal vandaan komen en je verrassen. Voor je het weet springt er één op je schouder. Het park telt 34 soorten en ongeveer de helft daarvan loopt vrij rond. De rest, zoals de Oerang Oetang en de Gorilla, zijn van een afstand te bewonderen. Durven jullie het aan?

#3 Terug in de tijd @ het Nederlands Openluchtmuseum

Bij het Openluchtmuseum draait alles om het zelf ervaren. Zo beleven kinderen al doende de geschiedenis van Nederland. Hoe er vroeger gespeeld, gewerkt en gegeten werd bijvoorbeeld. Echt een plek voor ontdekkers in spé.      

#4 1001 bommen & granaten @ Slot Loevestein

Ook bij Slot Loevestein komt de geschiedenis tot leven. Natuurlijk door het eeuwenoude kasteel en de inrichting ervan, maar vooral ook door de verhalen en activiteiten. 1001 bommen en granaten is hier een mooi voorbeeld van. Tijdens deze presentatie beleven kinderen het slot uit de tijd dat het dienst deed als vesting. Compleet met kanonschoten en een eigen kasteel sleutel

#5 Fun voor de durfal @ WipeOut Kids

Zijn jouw kinderen niet bang aangelegd? Dan is dit dé plek om ze mee naar toe te nemen. Op het strand en in het water van de Beldert vind je WipeOut Kids: 19 speeltoestellen, waar kinderen kunnen springen, klimmen, glijden en rennen. En jij kunt dit alles heerlijk ontspannen aanschouwen vanuit de beach club. Goede deal toch? 

#6 Pret in het park @ Julianatoren

De Julianatoren is en pretpark vol avontuurlijke attracties voor de allerkleinsten. Kinderen vanaf 2 jaar vermaken zich hier prima op de vele glijbanen, achtbanen en schommels. Ook de shows zijn een aanrader! Reken maar dat je kleine uitgeteld op de achterbank in slaap valt op de terugweg.  

#7 Dagje Afrika @ het Afrika Museum

Deze hele zomer staat het Afrikamuseum in het teken van ‘Wild’. Zo leren kinderen over de krachten van wilde en mythische dieren tijdens een dans of bootcamples. Ook mogen ze een traditioneel Afrikaans amulet maken. In het museum zelf kunnen ze van alles leren over Afrika. Voor jong en oud is er genoeg te beleven.  

#8 Crea bea dag @ De Spelerij

De Spelerij is een echt doe- en ontdek park waar je kunt spelen in de vele speeltuinen of kunstruimtes. Lekker creatief bezig zijn en kunstwerken maken? Het kan! Klimmen, klauteren en ravotten met andere kinderen? Ga er voor! Ook op de wisselvallige dagen trouwens, want er zijn zowel binnen- als buiten ruimtes. Echt een aanrader.

#9 Spannend de natuur in @ de Achterhoek

Ook als je niet naar pretparken en dierentuinen wil, is er in de Gelderse streken genoeg te beleven. In de Achterhoek kun je bijvoorbeeld geweldige wandelingen maken, waarbij er achter elke bocht of heuvel wel weer een nieuw avontuur op je wacht. In de vroege ochtend of tegen het eind van de dag kom je misschien zelfs wel wilde dieren zoals reeen tegen. NIeuwsgierig naar de mooiste routes? Klik hier!

#10 Minizoo en All Inclusive restaurant @ Hof van Eckberge

Hof van Eckberge is meer dan een restaurant. Eigenlijk kun je er gemakkelijk een hele dag terecht. Van bowlen tot lasergamen en van de kinderboerderij tot de vele speeltuinen. Ook een ideaal uitje wanneer het weer even tegen zit. Vervolgens kunnen de kinderen ook nog eens hun eigen pizza bakken terwijl jij op het verwarmde terras toekijkt (misschien wel met een wijntje…).

#11 Op klimavontuur@ Klimbos Achterhoek

Je moet geen last hebben van hoogtevrees, maar dan is een Klimbos avontuur echt een te gek uitje in de natuur. Via touwbruggen en kabelbanen baan je je met het gezin een weg door de bomen. Op de hoogste punten heb je ook nog eens een prachtig uitzicht. Dit vertellen ze nog lang vol trots aan iedereen die het maar horen wil:)          

Je geniet deze zomer van kortingen op attracties en overnachtingen. Bekijk hier de zomerdeals!

#12 Maak je eigen steen @ Buitengoed de Panoven

Tijdens de rondleiding door voormalige dakpan- en steenfabriek ontdek je hoe ze vroeger dakpannen en stenen maakten. Maar het is natuurlijk nog leuker wanneer je zelf je eigen steen maakt. Dat kan op Buitengoed de Panoven!