Het leukste van Ede

Ede, met haar 32.000 hectare aan prachtig landschap, staat op plaats 8 van grootste gemeenten van Nederland. Dankzij de ligging aan de Veluwe en Gelderse Vallei heeft Ede prachtige natuur, bossen, heidelandschap en stuwwallen. Maar wat zijn de verborgen plekjes van Ede, bijzondere spots en leukste tentjes? We vroegen het aan de bewoners op onze Facebookpagina. We ontvingen zoveel tips dat we ze helaas niet allemaal kwijt konden in dit artikel, we kozen de toppers uit.  

Eten & Drinken

Van Jolinda krijgen we ontzettend veel tips, heerlijk! Jolinda: “Drankjes bij RUIG drinks & bites, eventueel een klein hapje, lunchen of dineren bij het Restaurant Pomphuis of Stadscafé Oscar.” Speciaal uit eten doen we volgens de Edenaarse bij de Rode Peper & Basilicum.” Het (aller-aller) lekkerste ijs halen we bij Bernardo’s Ijssalon. Dat vindt ook Marisa, die ons nog meer tips geeft: “Een taartje bij De Jonge Dame.” Dankzij Jolinda’s enthousiasme krijgt ze een kop thee of koffie aangeboden bij RUIG. Daar worden we blij van!

Populair is het culinaire Oude Politiebureau en wordt getipt meerdere bewoners. Angelique: “Lekker eten bij de Lunterse Boer of het Oude Politiebureau. En ga ook eens langs de boeren in het buitengebied, zoals Ecofields. Allemaal leuk!”

Ecofields Ede (apr 4)

Natuurlijk mooi

“De drukke stad ontvlucht je bij de Heidebloemplas of bij natuurgebied Planken Wambuis, waar je ook bij het gelijknamige restaurant fijn kunt eten,” aldus Jolinda. Ook het Hora bos is populair, waar het na de wandeling bij boerderij Hoekelum lekker vertoeven is. En vergeet de heidevelden niet! Marieke: “Er is heel veel natuur: Ginkelse hei, De Mossel, Bosbad Lunteren en de koepel.” En zin om te wandelen? De klompenpaden in Ede en omliggende gebieden zijn de moeite waard. “Ede is groen.”

“Mooi gezicht. De koeien weer in de wei. Echt Hollands,” vertrekt Geertje. We kregen allerlei foto’s opgestuurd van prachtige natuur rondom Ede. Omdat we ze helaas niet allemaal een plekje kunnen geven, bekijk je ze hier op onze FB pagina.

Natuurgebied Ede (apr 4)

Cultuur

Van het World Food Center op Veluwse Poort tot de kazerne in gemeente Ede. “Het Nationale Park de Hoge Veluwe met haar prachtige velden (en cultuur!) en het Kröller-Müller Museum.” Bijzondere architectuur vindt je als bezoeker bij de Edesche Concertzaal in de Noorderkerk. Struinen doe je in het oude centrum van Ede en door het Straatje van de Smaak. En ook de Doesburgse Molenbuurt wordt getipt door de bewoners.

 

Straatje Van Smaak Ede (apr 4)

Zelfs alle reacties lezen op onze oproep en meer insiders tips meekrijgen? Check dan onze Facebookpagina voor meer antwoord op de vraag: Wat zijn de verborgen plekjes van Ede? Of geef ons zelf een tip!