Het mooiste van Nijmegen

Nimwèège, zoals de stad in het eigen dialect genoemd wordt, is met meer dan 172.000 inwoners de grootste stad van onze provincie. Nijmegen is een oude stad, dicht bij de Duitse grens, vol van cultuur, monumenten, musea en parken. Met de gemeente eromheen is het Rijk van Nijmegen een parel. Wat je niet mag missen in deze stad? Bewoners gaven via onze Facebookpagina tips: dit is het leukste en mooiste van Nijmegen. 

Waalkade & de Oude Stad

Het uitzicht op de Waal is prachtig. Langs de oeverzijde maak je overdag en ’s avonds prachtige foto’s van de stad. Sietske: “Geweldig om te zien.” Loop vanaf de kade richting het centrum door de oude stad. “De Lange Hezelstraat richting de Sint Stevenskerk,” aldus Lidwien. Ook het winkelcentrum van Nijmegen en de Waagh zijn een bezoek waard! 

De Waagh (jan 5) (1)

Museum Het Valkhof

Van alle musea, monumenten en bezienswaardigheden lijkt Museum Het Valkhof een paradepaardje voor de bewoners. Oude en nieuwe kunst onder één dak. De vaste collectie van het museum bevat een verzameling Romeinse archeologie en moderne kunst. 

Het Rijk van Nijmegen

De omgeving kent vele prachtige gemeenten, waaronder Berg en Dal en Groesbeek. Chris tipt ons over het natuurreservaat de Duivelsberg. Een heuvel aan de stuwwal van Nijmegen met 125 hectare aan loofbomen en kastanjes. Prachtige omgeving voor een wandeling en even helemaal tot rust te komen. 

Berg En Dal (jan 5)

De Vierdaagse

Misschien wel het bekendste van Nijmegen. De Walk of the World: de Vierdaagse. Van 18 t/m 21 juli wordt de 101ste editie gehouden en maken tienduizenden wandelaars een tocht door Nijmegen en de prachtige bosrijke omgeving. Dagelijkse staan nog meer toeschouwers dan wandelaars de gelukkigen aan te moedigen en is er groot feest.

Meer van de insiders tips over Nijmegen en reacties op onze vraag, lees je hier

Vierdaagse (jan 5)