U bevindt zich hier: Home ›  Evenementen

Evenementen in de Gelderse streken

In de Gelderse streken, Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek, worden vele evenementen georganiseerd en kun je prachtige tentoonstellingen bezichtigen. Kijk in de evenementenkalender hieronder voor een selectie. In de uitagenda op de websites van de verschillende regio's staat een uitgebreid overzicht van activiteiten in Gelderland.

Veluwe
Regio Arnhem Nijmegen
Rivierenland
Achterhoek

Toon:  
23 NOV-
4 MRT
World Press Photo Regio Arnhem Nijmegen Afrika Museum

In deze 60e editie van de World Press Photo worden de indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen getoond. Deze winnaars komen uit acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. Onder andere de World Press Photo van het voorbije jaar, An Assassination in Turkey van de Turkse fotograaf Burhan Ozbilic, is te zien in de tentoonstelling.

23 NOV-
25 FEB
CRIMP: 84 minimeesterwerken De Veluwe CODA

De wereld wordt steeds voller en er blijft steeds minder ruimte over voor onszelf en voor de natuur. Bekijk hoe kunstenaars omgaan met het gegeven dat hun werkterrein beperkt zou zijn. Lukt het dan nog steeds om hun boodschap over te brengen? 84 sculpturen van maximaal 14x14x14 centimeter door kunstenaars uit het binnen- en buitenland laten zien dat klein ook groots kan zijn.

Maak zelf onderdeel uit van CRIMP door de sculpturen vanuit een andere plek, vanuit een ander perspectief te bekijken en op de foto te zetten. Deze foto’s maken deel uit van de expositie.

23 NOV-
7 JAN
Paleis Het Loo - Kom nu het nog kan! De Veluwe Paleis Het Loo

Wil je de inrichting van het paleis nog een keer bekijken in de huidige indeling? Bezoek dan nog dit najaar het museum en ontdek de wereld van de Oranjes tijdens de afgelopen eeuwen. De deuren van het hoofdgebouw van het museum sluiten vanaf 8 januari namelijk voor 3 jaar hun deuren. Na ruim 30 jaar is onderhoud aan het museum noodzakelijk en ondergaat het museum een renovatie en uitbreiding. 

23 NOV-
3 DEC
Sintfeesten Regio Arnhem Nijmegen Nederlands Openluchtmuseum

Dit najaar organiseert het Nederlands Openluchtmuseum een aantal leuke kinderactiviteiten rondom Sint-Maarten en Sinterklaas. Tot 12 november maken kinderen op speelse wijze kennis met het verhaal van Sint-Maarten en lopen met hun zelfgemaakte lampion een gezellige route door het park. Vanaf 18 november kunnen kinderen op zoek naar Sinterklaas in het park. Onderweg vinden ze sporen, doen ze allerlei activiteiten en leren ze dat het Sinterklaasfeest niet altijd al op deze manier gevierd werd.

30 NOV-
6 JAN
Harderwijk op ijs De Veluwe Harderwijk

Of het nou gaat vriezen of niet, in hartje Harderwijk is het weer genieten van winterse pret op de kunstijsbaan. Op de schaatsbaan worden verschillende activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Kom swingen tijden Disco on Ice of ga terug in de tijd met de Nostalgische Schaatsshow. Tussen het schaatsen door is het tijd voor koek en zopie in het paviljoen.