U bevindt zich hier: Home ›  Evenementen

Evenementen in de Gelderse streken

In de Gelderse streken, Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek, worden vele evenementen georganiseerd en kun je prachtige tentoonstellingen bezichtigen. Kijk in de evenementenkalender hieronder voor een selectie. In de uitagenda op de websites van de verschillende regio's staat een uitgebreid overzicht van activiteiten in Gelderland.

Veluwe
Regio Arnhem Nijmegen
Rivierenland
Achterhoek

Toon:  
23 JUL-
20 AUG
De AFAS Sprookjes Weken De Veluwe Julianatoren

Tijdens de AFAS Sprookjesweken van 15 juli t/m 20 augustus ontmoet je al jouw favoriete sprookjesfiguren in het écht! Assepoester, Rapunzel, Sneeuwwitje, Hans & Grietje en vele andere bekende sprookjesfiguren geven een spetterend nieuw AFAS Sprookjesconcert. Ook meneer Kaasgaaf, mevrouw Suikerspin, Jul & Julia zijn te bewonderen in hun eigen nieuwe shows!

Openingsshow
Samen met Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin heten Jul & Julia je op een bijzonder magische, muzikale manier van harte welkom in de Julianatoren. Beter kan je dag bij de AFAS Sprookjesweken niet beginnen!

AFAS Sprookjesconcert
Het is feest in Sprookjesland! De Sprookjeskoning organiseert een fantastisch Sprookjesbal en iedereen is uitgenodigd. Behalve Fien, de gemene tovenares. Als straf tovert ze al het snoepgoed weg. Nu kan het bal niet meer doorgaan! Samen met Assepoester, Rapunzel en Sneeuwwitje gaan Hans & Grietje op zoek naar de verdwenen snoepjes. Maar, lukt het ze om op tijd de drie raadsels van Fien op te lossen?

Locatie: Jul & Julia Theater

Wanneer: 15 juli t/m 20 augustus

Tijd: 12:00, 13:00, 14:00 & 15:00 uur

Tijdsduur: 30 minuten

 

23 JUL-
3 SEP
Zomeractiviteiten Landal GreenParks De Veluwe Landal GreenParks

Deze zomer organiseert Landal GreenParks zomeractiviteiten die u zelf kunt ondernemen of samen met het Fun & Entertainment-team. Picknicken met Bollo, vogelhuisjes maken, hutten bouwen, speuren met een natuurgids, watergevechten en de speciale modderdag. Kom deze zomer samen genieten bij Landal GreenParks!

 

23 JUL-
2 SEP
Op ontdekkingstocht met het gezin De Veluwe Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Tijdens deze tocht neemt de natuurgids je mee het Park in. De tocht gaat langs verschillende plekken in het Park. Naar het bos, stuifzanden of de plekken waar de wilde zwijnenleven. Bij het stuifzand wordt een proefje met zand gedaan. Natuurlijk is er ook aandacht voor de dieren die kunnen overleven in deze extreme omgeving. Hoe beschermen ze zich tegen de hitte? Hoe komen ze aan hun voedsel?

23-30
JUL
Het Hout Event De Veluwe Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Ruim de helft van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is begroeid met bos. Dat is heel wat hout bij elkaar! Tijdens het Hout Event gaat daarom alle aandacht uit naar dit materiaal; een week lang staan alle activiteiten in het teken van hout.

Er is voor ieder wat wils tijdens het Hout Event. Zo kun je tijdens ‘Creatief met Hout’ een eigen sleutelhanger of naambordje maken. Je kunt met een natuurgids op pad langs bijzondere bomen: wandel mee met ‘De Bomenroute’ of met een ‘Fietstocht langs bijzondere bomen’.

 

 

23 JUL-
23 SEP
Roofvogelshow De Veluwe Wildpark Het Aardhuis

Naast dat je heerlijk kunt wandelen in Wildpark Het Aardhuis kun je er in de zomermaanden ook terecht voor spectaculaire roofvogelshows. De roofvogels vliegen tijdens de show soms rakelings over je hoofd. Zo lijkt het net alsof jij de prooi bent van een buizerd of steppearend. Dit avontuur mag je niet missen!  De show laat zien hoe verschillende roofvogels jagen en welke jachttechnieken ze daarbij gebruiken.

De roofvogelshows vinden plaats op het koninklijke jachtterrein bij Hoog Soeren, aan de voet van jachtchalet Het Aardhuis. Op het kroondomein Het Loo is heel wat afgejaagd. Niet alleen door Willen III en Prins Hendrik. De elite ging hier graag met valken op jacht.