U bevindt zich hier: Home ›  Natuur

Kijken, luisteren en beleven

Ben jij ooit in een natuurtheater geweest? In de Gelderse Streken kan je niet anders dan kijken, luisteren en beleven.

In het voorjaar laat Moeder Natuur Rivierenland op haar best zien. Fiets of wandel over slingerende dijkjes, langs kronkelende riviertjes en bloeiende boomgaarden. Geniet van bloeiende bloesem en prachtige wijngaarden met haar wit en roze kleuren van de appel-, peren- en kersenbloesem!
Een prachtige combinatie van bos en heide, van water en uiterwaarden. Heuvels, vennen, rivieren en fraaie tuinen. Met stuwwallen, oeverwallen, uiterwaarden, rivieren en oude rivierlopen, bewoond door bevers, ganzen en Konikpaarden. Een landschap dat fascineert en respect afdwingt, dat vind je allemaal in  de regio Arnhem Nijmegen!
In de Achterhoek laat het eeuwenoude landschap achter elke bocht in de weg een ander gezicht zien. Hier vind je kronkelende beekjes, kleine weilanden tussen houtwallen, bossen en heidevelden, heel veel oude landgoederen en boerderijen en stokoude bomen waaronder je het liefst de hele dag zou gaan liggen om de rust van de Achterhoek tot in je poriën te laten doordringen.
Uitgestrekte schaduwrijke bossen waar je oog in oog kunt staan met herten, reeën en wilde zwijnen. Zandverstuivingen waarbij je je bijna in de sahara waant, talrijke heidegebieden die in augustus/september prachtige kleuren hebben. Maar ook de meanderende sprengen en wuivende rietkragen rondom de randmeren. Dat is de Veluwse natuur!

Meer natuur in de Gelderse streken