Kids fun: 3x doe uitjes van jong tot oud

Wat hebben voetbalkoorts, spannende ontsnappingen en 200 lammetjes bij elkaar met elkaar gemeen? Het zijn alle drie gave uitjes om met jouw kids te doen! Na de wintermaanden zijn de activiteiten in het Nederlands Openluchtmuseum weer allemaal open, leuk voor jong en oud. Zijn je kinderen iets ouders? Neem ze mee op avontuur in het Geofort. En de kleintjes? Die kijken hun ogen uit in Ermelo op de Heide.

Voetbalkoorts in het Nederlands Openluchtmuseum

Na een kleine verbouwing gaat het Nederlands Openluchtmuseum op 24 maart weer open voor publiek. En met niet zomaar een tentoonstelling. Voetballiefhebbers van jong tot oud kunnen hun hart ophalen aan de tentoonstelling ‘Helden aan de Bal, Hoe Nederland oranje kleurt’. De hoogtepunten van de Nederlandse voetbalgeschiedenis vanaf 1974 komen aan bod. Destijds was er voor het eerst sprake van het ‘oranjegevoel’ wat later zou uitgroeien tot een ware oranje-koorts. Voetballer Johan Cruijff heeft een ereplaats in de tentoonstelling met een speciaal aan hem gewijde zaal. 

NOM (mrt 6)

Lammetjesdagen

Op 1 april start het jaarlijkse feest, de lammetjesdagen, op de Ermelosche Heide. De geboorte van meer dan 200 lammetjes. Bijzonder om te zien en een super ervaring voor (kleine) kinderen. Naast het aaien van lammetjes worden er demonstraties gegeven, zijn er poppenkast- en theatervoorstellingen, kunnen kinderen knutselen en veel meer. Een dag onder de pannen en moet en voldaan naar huis. De toegang is gratis en er is genoeg eten en drinken. Heb je kleine kinderen? Doen!  

Lammetjes (mrt 6)

Ontsnappen in het GeoFort

Goed met kaarten en navigatie? Boek dan een escape room War Escape voor een unieke ervaring. Je bent aansloten bij het verzet, maar door de razzia opgepakt en vastgezet in een oud en verlaten fort. Je handen zijn op je rug geboeid. Samen met jouw medeverzetsstrijders kijk je om je heen. Er is geen enkele mogelijkheid om te ontsnappen. Of toch? Gebruik je ruimtelijk inzicht en zoek geografische verbanden. Kan jij ontsnappen?

Geo Fort (mrt 6)

Gerelateerde artikelen