Kids uitjes in de meivakantie

Nog even en het is meivakantie. Van 21 t/m 30 april genieten de kinderen van een weekje vrij. Sommigen zelfs van twee weken. Tijd om erop uit te gaan. In de Gelderse streken is er genoeg te doen. Geen saaie dag hangend op de bank, maar actief leren en spelen. Maak een puzzel van 100 vierkante meter, bekijk de babyapen in Apenheul, maak jouw eigen steen of een tocht op een boot. Liever meer spanning? Kinderen kunnen deze vakantie een echte spion worden in het Bevrijdingsmuseum of bezoek Fort Pannerden en red het fort.

Baby apen in Apenheul

Apenheul is weer open voor publiek! De bijna 300 apen in Apenheul zijn inmiddels weer buiten te vinden tussen het groen. Hiervan loopt bijna de helft los tussen het publiek. Spannend! Er zijn ook weer veel jonge dieren te zien: “Bij de ringstaartmaki’s zijn 7 baby’s geboren en ook bij de doodshoofdapen worden kleintjes verwacht.” Omdat het soms best een uitdaging is om alle apen te vinden, is er een apenspotkaart ontwikkeld. Met deze kaart kun je alle apen vinden en over ze leren.

Puzzelen in het Afrika Museum

De hele meivakantie kan er gepuzzeld worden in het Afrika Museum aan een mega mozaïek. De puzzel kan maar liefst 100 vierkante meter worden! Met alle puzzelaars ontstaat er samen een steeds groter kleurrijk patroon. De patronen, te zien in paleizen en moskeeën in Marokko, hebben achtpuntige sterren. Een prachtig plaatje. Waan je even in Marokko en speel samen met anderen in het museum. 

Afrika Museum (apr 7)

Een rondvaart in onze streken

Een rondvaart op de Rijn. De rondvaarten van Rederij Witjes zijn afwisselend en leuk. Eet, feest en drink op de boot, maak een dagtocht in Nijmegen of bezoek Fort Pannerden en trotseer letterlijk alle elementen en speel daar met de familie de spannende Real Life Game. Neem de fiets mee op jouw rondvaart en combineer de vaart met een fietstocht of bekijk vanaf de boot een prachtige vuurwerkshow op de Waal. Een keer wat anders en leuk om te doen! 

Fort Pannerden (apr 7)

Uitvinden in de Spelerij

In de meivakantie ben je hoe dan ook een dag kwijt in de Spelerij. Want het is daar leuk, voor kinderen en volwassenen. Spelend ontdekken en ontdekkend spelen. Leg die telefoons, laptops en computers een dagje weg en ga lekker creatief aan de gang. Bij de Spelerij en Uitvinderij maak je alles zelf met je eigen verbeelding. Wij zeggen doen! 

Spelerij from De Spelerij on Vimeo.

Spionagetraining in het Bevrijdingsmuseum

Op woensdag 26 april kunnen kinderen een spoedcursus om spion te worden! Hoe gaaf is dat?! In het Bevrijdingsmuseum draait er een kinderprogramma over spionage en geheimschrift in de oorlog, van 14.00-15.30 uur. Kinderen die de ‘training’ afronden krijgen zelfs een diploma mee naar huis! Bekijk de website voor meer details.  

 

 

Bevrijdingsmuseum (apr 7)

Maak je eigen steen bij Panoven

Ontdek bij Buitengoed De Panoven hoe vroeger dakpannen en stenen werden gemaakt. Na een rondleiding door de dakpan- en steenfabriek mogen bezoekers zelf een steen maken. De klei is al meer dan 10 duizend jaar oud en komt uit de kleiputten van het buitengoed. Hoe gaat jouw steen eruit zien?  

Panoven (apr 7)

Apenkooien in Burgers' Zoo

Trek je makkelijke kleren aan en kom apenkooien in Burgers’ Zoo. Van 22 april tot en met 2 juli staat daar de grootste apenkooi van Nederland. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om te klimmen, hangen, rennen, vliegen en springen over een creatief ontworpen parcours van klimtoestellen en speelattributen in de buitenlucht. Ontdek spelenderwijs hoe dieren op verschillende onderdelen presteren. Ben jij zo lenig als een aap (behendigheid), zo sterk als een beer (kracht), zo snel als een cheeta (snelheid) of zo licht als een vlinder (balans)?  

Gerelateerde artikelen