Maak Pasen nog leuker!

Op 16 en 17 april is het Pasen. De paastakjes en bloemstukjes zijn opgemaakt en de uitnodiging voor de jaarlijkse familie brunch even geparkeerd. Er is namelijk genoeg ander leuks te doen tijdens Pasen! Zoek paaseieren in kasteel Ammersoyen – leuk voor kids! – en geniet zelf van de prachtige omgeving, bekijk de talloze hoeden van prinses Beatrix, boek een familie-uitje bij De Panoven of geef je kids een speel en struin middag bij Appeltern. 

Voor kids: struinen en paaseieren zoeken

Een traditie bij de Tuinen van Appeltern, Tweede Paasdag. Kinderen komen de paashaas helpen eieren te zoeken en kunnen de hele dag spelen. De Paashaas verstopt tien gekleurde eitjes voor elk kind, smullen dus! Daarna is het een kwestie van in de bomen, struiken en door het Bamboebos te sluipen. De ouders genieten ondertussen van een kop koffie of thee. Rustig genieten en de kinderen een dag vol spel. 

Appeltern (mrt 5)

De hoeden van Beatrix

23 maart opent museum Paleis Het Loo de tentoonstelling ‘Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix'. Staatsbezoeken, openingen, prijsuitreikingen, Prinsjesdag en Koninginnedag… 33 jaar regeren staat, in het geval van voormalig Koningin Beatrix, garant voor honderden hoeden. Creaties van hoedenmakers Harry Scheltens, Emy Bloemheuvel en Suzanne Moulijn worden tentoongesteld. De hoeden hebben nooit op zichzelf gestaan en zijn altijd in combinatie met kleding ontworpen en gekleurd. Wat deze tentoonstelling zo leuk maakt? De hoeden zijn herkenbaar. Ga maar eens op zoek naar de hoed die Beatrix droeg tijdens de bruiloft van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Om de dag compleet te maken kan je in Paleis Het Loo een hapje eten. Geniet van een lunch in restaurant Balzaal of een koninklijke high tea in de Koningin Wilhelminazaal.

Paleis Het Loo (mrt 5) (1)

Paaseieren zoeken in een kasteel

Vergeten eieren te kopen of geen zin om ze te verstoppen? Dan kun je tijdens de Paasdagen met de kinderen terecht op kasteel Ammersoyen. In de taveerne kunnen kinderen met elkaar eieren schilderen. Gezellig! Wanneer alle eieren een kleurtje hebben, is het tijd om naar het kasteel te gaan… het zou zomaar kunnen dat de paashaas onderweg wat eieren heeft verloren! Vinden jullie alle eieren in het kasteel? Neem het lekker mee naar huis en geniet van het lekkers van de Paashaas. 

Ammersoyen (mrt 5)

Pasen op Buitengoed De Panoven

In de voormalige dakpan- en steenfabriek uit 1850, De Panoven, zijn er tijdens Pasen verschillende activiteiten te doen. Zo kun je met de hele familie je eigen baksteen bakken in de voormalige fabriek of maak een rondrit met paard en wagen langs het prachtige rivierenlandschap van de Liemers en de Gelderse poort. Geen kleine kinderen? Dan is de Eetbare plantenroute een leuke activiteit. Ga samen met een gids opzoek naar planten, bloemen en kruiden en stel daarna je eigen gerecht samen. Heerlijk ontspannen.

Zelf een paasbrunch organiseren, met het gemak van een andere locatie? De Panoven biedt een paasbruncharrangement aan. Verse broodjes, gekookte eitjes en nog veel meer lekkers. En geen lange afwas achteraf ;) Geniet van Pasen! 

Panoven (mrt 5)

Gerelateerde artikelen