Michelinsterren restaurants in de Gelderse streken

In december verzamelden de beste restaurants van Nederland zich in Amsterdam, het DeLaMar Theater. Michelin presenteert de Michelingids 2017. De Gelderse streken bewijzen wederom klasse aan restaurants te bezitten. Goed eten, pure producten en de kwaliteit-prijs klopt. Van nieuwkomers in de restaurantstop tot een derde ster in Vaassen. Onze streken bezitten 7 Michelinsterren restaurants.  

Sterren in de Achterhoek

Een vreemde eend in de bijt wellicht, toch verzekerde Strandlodge Winterswijk zich ook dit jaar van een ster. “Koken is meer dan in een pannetje roeren, alles heeft een reden, elk product zijn eigen techniek, elke smaak zijn eigen gevolg in combinatie met andere producten en wijnen. Het gaat om de totaalbeleving: op momenten waarop wijn-spijs combinaties kloppen en je zaak 'kolkt' van gezelligheid, creëer je herinneringen". Wie wilt dat nu niet proeven?

In Zutphen staat SH Food & Wine, voorheen ’t Shulten Hues. Bij het openen van de website schultenhues.nl loopt het water al in de mond. Laat je verrassen door sterrenchef Peter Gast of kies al la carte. 

Strandlodge Eten (jan 4)

Regio Arnhem Nijmegen straalt

Bij Bilderberg Hotel Klein Zwitserland ligt  Restaurant De Kromme Dissel, in Heelsum. Al vanaf 1971 behoudt dit kwaliteits restaurant haar ster. Klassieke gerechten met Franse basis met een moderne twist. 

Onder de rook van Arnhem staat ’t Raedthuys. Een culinair hoogtepunt, gastronomische perfectie en dagverse producten. Dit restaurant combineert het gevoel van vroeger met een moderne uitstraling en wordt ook dit jaar weer bekroond met een Michelinster. 

Restaurant O Mundo is met haar Michelinster een welkome aanvulling in de regio. Met O Mundo maakt chef-kok Dennis Richter Uitdenbogaardt een goede smaak in de stad Wageningen.

Kromme Dissel (jan 4)

Sterrenregen op de Veluwe

Restaurant De Leest is een van de twee Nederlandse restaurants met 3 Michelinsterren. Ook dit jaar behoudt De Leest haar welverdiende erkenning. Gastronomen uit binnen- en buitenland komen hun hart ophalen in dit sterrenrestaurant: spijs en passende wijnen, daar draait het om.

Met een menu vol verleiding behoudt restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk ook in 2017 haar twee Michelinsterren. Ze serverend pure biologische seizoenproducten waarbij smaak altijd het belangrijkste uitgangspunt is voor chef Michel van der Kroft.

Iets verderop vind je restaurant Basiliek.Ontmoet, geniet en beleef in een ontspannen setting en combineer kwaliteit eten en goede dranken. “Een unieke belevenis”, die wordt bekroond met een ster. 

“Fijnproeven” noemt Het Roode Koper eten. Chefkok Dennis van den Beld wint prijs na prijs en krijgt terecht in 2015 de eerste Michelinster toegewezen. Verschillende smaken, kleuren en geuren op het menu. Dagvers en de best beschikbare producten van het moment. Combineer het eten met een overnachting op het Landgoed Het Roode Koper.

Aan de rand van de Veluwe ligt restaurant Het Koetshuis. Heerlijk eten in de prachtige omgeving van Bennekom. Puur en eerlijk eten wordt beloond met een ster. 

Roode Koper (jan 4)

Koetshuis Eten (jan 4)