U bevindt zich hier: Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof

Langs een restant van de oude stadswal, aan de rand van het Valkhofpark in het centrum van Nijmegen staat Museum het Valkhof. Ooit lag hier een Romeinse versterking, later lieten Karel de Grote en Frederik Barbarossa er hun residenties bouwen. Het Museum laat je een talrijke collectie archeologie, oude kunst en moderne kunst zien.

Het mooiste van Romeins Nederland, een kleurrijke collectie moderne kunst en een prachtige verzameling oude kunst. Veel aandacht voor de roemruchte geschiedenis van Nijmegen met de Valkhofburcht van Karel de Grote. Je komt alles te weten over het Romeinse leger en het leven van alledag toen Nijmegen de grootste Romeinse stad van Nederland was. Je kunt genieten van Pop Art en hedendaags Expressionisme, eeuwenoude schilderijen, prenten en kunstnijverheid. Vaste presentaties en wisselexposities in een schitterend modern gebouw.

Alle archeologische voorwerpen zijn vrijwel afkomstig uit Nijmegen en Gelderland. De vondsten uit de Romeinse tijd, toen Nijmegen nog Noviomagus heette en de belangrijkste stad in Nederland was, zijn vooral erg bijzonder. Je vindt hier resten van twee Keltische wagens, een Romeins overwinningsmonument uit het begin van de jaartelling van Nijmengen, de wapens en uitrustingsstukken van Romeinse soldaten, rijke graven uit de Romeinse tijd, een prachtige verzameling Romeins glas en het gereconstrueerde graf van een Frankische ruiter uit de 7de eeuw, gevonden in Lent.


Waar?

Contact

Kelfkensbos 59  
6511 TB Nijmegen
Telefoon: +31(0)24-3608805  
E-mail: info@museumhetvalkhof.nl  
Website: www.museumhetvalkhof.nl