Overnachten in Arnhem | 3 manieren om de stad te beleven

Arnhem, de stad van de mode. Van Burgers’ Zoo, van heerlijk eten en de Rijn. Er is zoveel te zien dat een dagje eigenlijk gewoon niet volstaat. Reden genoeg om te blijven slapen. Om te laten zien hoe leuk zo’n ‘citytrip’ naar Arnhem is, hebben we op onze Facebook pagina drie overnachtingen weggegeven. In verschillende hotels om de verscheidenheid van Arnhem aan te geven. Van natuur en rust tot midden in de stad. Na het weekend vroegen we de winnaars het hemd van hun lijf. 

Artikel 22 - Korenmarkt

Holiday Inn | Moeder-dochter weekend

“Ik was al eens eerder in Arnhem geweest, maar zo’n overnachting geeft toch een extra dimensie aan de stad,” vertelt Maud. “Zo konden we ‘s avonds de Korenmarkt op voor een drankje.” Maud verbleef samen met haar moeder in het Holiday Inn hotel op steenworp afstand van het centrum van Arnhem. Ze vertelt enthousiast over de heerlijke bedden en het ‘kussen menu’, haar tip is dan ook om vooral lekker uit te slapen. Een ander voordeel aan het hotel is dat er 24 uur receptie aanwezig is en je dus met een goed gevoel tot in de kleine uurtjes op de Korenmarkt kunt dansen.

Tijdens een moeder-dochter weekend moet er ook geshopt worden natuurlijk. Maud: “Mijn moeder is gek op winkelen, dus we hebben zowel het centrum als het Modekwartier ontdekt. Lunchen deden we uitgebreid bij Dudok en ‘s avonds genoten we van de ‘beste burgers van Nederland’. Ik zou het hotel aan iedereen aanraden. De prijs-kwaliteitverhouding is goed, het ligt centraal, het personeel is vriendelijk en het hotel heeft een luxe uitstraling. Wat wil je nog meer?”

Meer info

Artikel 22- Moeder Dochter Weekend (2)

Molendal | Natuur in de stad

“Wat een waanzinnig pand,” is de eerste reactie van Hans als hij in het hotel aankomt. En daar staat het in Jugendstil architectuur gebouwde hotel ook om bekend. Gelegen aan het mooie Sonsbeekpark is het een ideale basis voor een wandelweekend, waarbij je ook de drukte van de stad kunt zoeken. En dat is precies wat Hans en zijn vrouw hebben gedaan.

“Bij aankomst drinken we een kop koffie in het hotel, waarna we onze wandelschoenen aantrekken om het Sonsbeekpark te ontdekken. Toevallig is daar net een prachtige tentoonstelling aan de gang. Het leuke is dat je vanuit dit park, park Zypendal in loopt,” vertelt Hans. Na de heerlijke wandeling en een korte opfrisser lopen ze vanuit het hotel de stad in. “Daar genieten we van een welverdient hapje en drankje op het gezellige Jansplein, echt een aanrader.” De volgende dag regent het en besluiten ze de plannen te wijzigen. In plaats van een winkeldagje rijden ze naar de posbank waar ze de wandelschoenen nogmaals tevoorschijn halen. “Een prachtige plek op steenworpafstand van de stad,” zegt Hans. “En drink vooral een kop koffie bij Paviljoen de Posbank!”

Meer info

Artikel 22- Molendal

Hotel Modez | Romantisch weekend in een hip jasje

“We kregen zomaar de bruidskamer aangeboden. Dat gaf toch wel een bijzonder tintje aan onze trip, aangezien we net getrouwd zijn,” vertelt Natascha. Het hotel waar ze verblijven ligt midden in het modekwartier van Arnhem en is dan ook een perfecte uitvalsbasis voor een shopdag. “Mijn man heeft twee limited edition shirts op de kop getikt, dus we hebben een tastbare herinnering aan ons uitje,”  aldus Natascha. “Sowieso ligt het hotel in een leuke, hippe buurt. De bar naast Modez is super gezellig en ook op het terras van het hotel kun je heerlijk genieten op een zomeravond.”

Tijdens het verblijf is het zomers warm in Arnhem, de stad broeit. De Rijnkade is dan een fantastische plek om van de zon te genieten. “Hier zitten veel leuke tentjes met goede terrassen. Aan het water. Een prettig plekje, waar we lekker konden kletsen. Al met al een geslaagd weekend, een soort extra honeymoon eigenlijk.”

Meer info

 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden in Arnhem en de verscheidenheid aan hotels? Neem een kijkje op hotelsarnhem.nl en zoek de overnachting die bij jou past. Veel plezier! 

 

Artikel 22- Hotel Modez