Paardrijden in de Gelderse streken

De Gelderse streken zijn vooral bekend om vele wandel- en fietsroutes. Je zou bijna vergeten dat je ook te paard de mooiste plekjes van Gelderland kunt ontdekken. In diverse streken van Gelderland vind je uitgebreide routes met ruiter- en menpaden. De routes sluiten vaak goed aan bij accommodaties die speciaal ingericht zijn op ruiters die met hun paard willen overnachten.

Naast het ontdekken van de Gelderse streken kan je als paardenliefhebber ook genieten van tal van hippische evenementen in Gelderland. Voor jou en jouw paard is er dan ook genoeg te doen en te beleven. 

Evenementen In GS 1

Ruiter- en menpaden in de Gelderse streken

Ter inspiratie zetten we een aantal hippische ideeën in de Gelderse streken voor je op een rij. Om te beginnen lichten we een paar bijzondere ruiter- en menpaden uit.

Paardrijden op de Veluwe
Een mooi en bijzonder afwisselend landschap tref je aan in het bos en op de heide rondom Ermelo. Het natuurgebied kent een enorme variatie van flora en fauna. De heide is een thuishaven voor beschermde diersoorten als de bij, de zandhagedis of de hazelworm, terwijl de bossen beschutting bieden aan vogels, wilde zwijnen en imposante edelherten.
De aanwezige ruiter- en menpaden zijn hier ingedeeld in routes van 15 en 25 kilometer en kunnen vanaf drie punten worden gestart. Lees meer over de ruiter- en menpaden op de Veluwe op de site van VisitVeluwe.

Paardrijden in de regio Arnhem Nijmegen
Op de Veluwezoom nabij Arnhem vind je uitdagende ruiter- en menpaden. Vooral het gebied nabij de Posbank is sterk glooiend en biedt een zeer gevarieerd landschap vol flora en fauna. De goede ruiterpaden lopen zowel door het bos als over de heide. De kans dat je onderweg een indrukwekkende Schotse Hooglander tegen het lijf loopt is in dit natuurgebied erg groot. Wat schuwere bewoners van dit gebied zijn onder meer herten, zwijnen en vossen.
Deze heuvelachtige route bedraagt hier zo’n 25 kilometer. Lees meer over deze en andere ruiter- en menpaden op de site van Regio Arnhem en Nijmegen.

Paardrijden in de Achterhoek
In de Achterhoek vind je een aantal interessante ruiter- en menpaden. Sommigen hebben een cultureel tintje. Typerend voor de Achterhoek is misschien wel de Graafschaproutes die starten vanuit Vorden. De routes voeren je door bosachtig gebied, gevarieerd met droge en natte heide. Af en toe door een flinke plas draven is hier geen uitzondering. Bovendien wisselt het landschap zich af met prachtige cultuurhistorische landgoederen.
De Graafschaproutes – er zijn er twee - zijn zo’n 38 kilometer lang. Lees meer over deze en andere ruiter- en menpaden op site van de Achterhoek.

Paardrijden GS 2

Eventueel Extra 2

Eventueel Extra 3

 

Overnachtingen voor ruiter en paard

Heb vooral geen haast. De vele ruiter- en menpaden in de Gelderse streken zijn het leukst om te ontdekken in combinatie met een overnachting. In Gelderland vind je dan ook voldoende accommodaties die geschikt zijn voor ruiter en paard. Neem bijvoorbeeld Landgoed Hotel Het Roode Kooper. Dit hotel in Leuvenum ligt nabij Ermelo en de daar gelegen ruiter- en menpaden. Het hotel beschikt over 7 boxen voor gastpaarden. Ook Hotel Van der Valk De Cantharel in Apeldoorn biedt de mogelijkheid om te paard de Veluwe te ontdekken. Het hotel heeft 12 boxen en ligt nabij ruiter- en menpaden op de Veluwe.

In de Achterhoek kan je met je paard heerlijk overnachten bij De Wildenborcherhof. Gelegen nabij de ruiter- en menpaden in deze streek, tref je bij deze accommodatie 11 boxen voor gastpaarden.

Wil je vooral rond de regio Arnhem vertoeven dan biedt Hotel Groots Warnsborn uitkomst. Samen met Stal Mansour ben je met je paard welkom om hier heerlijk te genieten van een overnachting.

Overnachten In GS 1

Overnachten In GS 2

Hippische evenementen in de Gelderse streken

Je hoeft niet naar de Gelderse streken af te reizen om alleen de ruiter- en menpaden in Gelderland te ontdekken. Er zijn dit jaar namelijk ook tal van hippische evenementen van internationale allure in de Gelderse streken, die een bezoekje aan de Gelderse streken meer dan waard zijn.

We zetten een aantal evenementen op een rij:

• september - Horse Event: Een evenement voor de echte paardenliefhebber. Hier hoor en zie je alles wat gaande is in de hippische wereld.
• september - Achterhoeks Hippisch Festijn: Een mooi hippisch evenement in de Achterhoek met o.a. twee dagen cross country. 

Evenementen In GS 1 (1)

Evenementen In GS 2