U bevindt zich hier: Regio Arnhem Nijmegen ›  Natuur

Natuurlijk!

De regio Arnhem Nijmegen rijk is aan natuurschoon. Je vindt hier een prachtige combinatie van bos en heide, van water en uiterwaarden. Heuvels, vennen, rivieren en fraaie tuinen. Het fijne is, dat je de natuur ook kunt ontdekken. Ga met een boswachter mee op excursie, struin door de uiterwaarden langs het water of  verken de gebieden lopend, per fiets of te paard.

Het Nationaal Landschap de Gelderse Poort is een uniek natuurgebied. Maar liefst 20.000 hectare fascinerend rivierenlandschap. Met stuwwallen, oeverwallen, uiterwaarden, rivieren en oude rivierlopen, bewoond door bevers, ganzen en Konikpaarden. Een landschap dat fascineert en respect afdwingt. 
Het Nationaal Park Veluwezoom is een prachtig bos- en heiderijk gebied. Het wordt ook wel het gouden randje van de Veluwe genoemd. Een geliefde plek voor het wandelen in de bossen en het uitkijken over de glooiende heuvels en heide, terwijl je IJslandse pony’s en Schotse Hooglanders ontmoet.  En…Als je geluk hebt spot je herten, reeën, zwijnen, boom klevers of een kleine bonte specht. In het gebied ligt Veluwetransferium Posbank. Hier huur je fietsen, mountainbikes, steppen of  milieuvriendelijke ‘Veluwescooters’. Vanuit het transferium lopen verschillende routes het Nationaal Park in.

“De paarse heide in augustus, zover als je kijken kunt. Ochtendnevel, een aarzelend zonnetje, adembenemend mooi..."

Meer natuur in de Gelderse streken

Alles over natuur in de regio Arnhem Nijmegen

Alles over natuur in de regio Arnhem Nijmegen