U bevindt zich hier: Regio Arnhem Nijmegen ›  Rivieren

Gelderland mooiste waterkant van Nederland

Struinen in de uiterwaarden, fietsen langs dijkjes, varen op het water. Er valt volop te genieten van de Gelderse rivieren. Niet voor niets is Gelderland de mooiste waterkant van Nederland. Onze rivieren brengen je langs pittoreske plaatsjes, kastelen, musea en de leukste terrassen.  

Het rivierlandschap met zijn uiterwaarden en dijkjes is voor wandelaars en fietsers ideaal terrein. Kies uit tal van bewegwijzerde routes, die je op de mooiste plekjes brengen. Veerponten maken een tocht voor heel wat fietsers en wandelaars extra aantrekkelijk, zo deinend over het rivierwater.

Even bijkomen aan het water? Dat kan! Strijk neer op een van de vele terrassen aan de rivier en geniet van de voorbijgaande schepen: zeilboten, veerpontjes, supercontainers. Je raakt niet uitgekeken. Blijf je slapen? Kies dan voor een tentje aan het water, een B&B in het water of hotelkamer met uitzicht op passerende schepen? Alles kan aan de rivier!  Wie blijft na een fiets- of wandeldag blijft slapen in de stad, kan genieten van een van de vele musea, winkelen, of natuurlijk weer de fiets op springen.

Wandelen is leuk, struinen avontuurlijker. Loop over slingerende koeienpaden, vaak pal langs de rivier, klauter over dijkjes en boomstammetjes en kom Galloway runderen en Konikpaarden tegen. Struinen door de uiterwaarden is pas echt leuk met de AbelLife struinapp. Deze helpt je onderweg want je ziet precies waar je bent en icoontjes tippen je op de wetenswaardigheden.
De struinapp is onderdeel van de AbelLife app, die gratis beschikbaar is in de App Store (Apple) en de Google Play Store (Android). Zodra je deze gedownload hebt vind je de struinroutes in een bundel 'Wildernis aan de Waal' en 'Struinen langs de Maas' in de shop (klik op 'koop een route') onder het kopje gratis rechtsboven in het scherm. Download de routes thuis alvast, zodat je onderweg niet meer afhankelijk bent van het mobiele internet.
De struinommetjes zijn ook gebundeld in een brochure. Deze kun je halen bij de VVV's en toeristische ondernemers inde regio Arnhem Nijmegen. 

 

Tip

Tijdens het struinommetje Mook struin je door uitgestrekte bos- en heidegebieden, een uniek stuwwallenlandschap en een cultuurhistorisch Romeins verleden. Het is vooral bij geschiedenisliefhebbers bekend vanwege de spectaculaire vondst die daar in de Maas is opgegraven: een brug uit de laat-Romeinse tijd, de 4de eeuw.

Lees meer

Mede mogelijk gemaakt door

Dit project is bedoeld om meer bekendheid te geven aan de toeristische aantrekkelijkheid van de grote Gelderse rivieren. Het project wordt uitgevoerd door RBT KAN in samenwerking met diverse gemeenten en tal van partners in en buiten de regio. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de Provincie Gelderland en de Stadsregio Arnhem Nijmegen.  

Gelderland & OverijsselEuropese UnieStadsregio Arnhem Nijmegen  Provincie Gelderland

Alles over rivieren in de regio Arnhem Nijmegen

Alles over rivieren in de regio Arnhem Nijmegen

Dijkgeheimen

Dijkgeheimen. Daarmee sta je oog in oog tijdens deze twee nieuwe fietsroutes door het Land van Maas en Waal. Tochten langs prachtige stadjes aan het water, kastelen, boerderijen en oude steenfabrieken. Hoofdrolspelers zijn dijken, gemalen en sluizen. En mysterieuze dijkmagazijnen, die tijdens die route tot leven komen...

Dijkgeheimen Banner Gs