Ontdek Rivierenland

Rivierenland heeft veel te bieden: vele pittoreske dorpjes, gezellige winkelsteden en een breed aanbod van restaurants, musea, kunst en cultuur, sport en recreatie. Rivierenland is voor alle leeftijden veelzijdig en inspirerend. Elke streek heeft zijn eigen geschiedenis, met opmerkelijke gewoonten en gebruiken, typische streekrecepten en grappige taalvondsten.

Drie unieke regio's
De Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal zijn ieder op hun eigen manier uniek: dat maakt Rivierenland ook zo bijzonder. Elke streek heeft zijn eigen historie, oorspronkelijkheid en uitstraling. Overeenkomsten zijn er ook: de gastvrijheid van de mensen is overal even groot, evenals de inzet van de bewoners voor het behoud van de prachtige natuur en de rijke cultuurhistorie.

Bruisende evenementen en attracties
Tegelijkertijd gaat Rivierenland met de tijd mee: overal worden bruisende evenementen georganiseerd die mensen uit het hele land aanspreken. Het Fruitcorso zorgt al vijftig jaar voor een toestroom van duizenden bezoekers, evenals het popfestival Appelpop dat inmiddels landelijke bekendheid heeft gekregen. Ook attracties als de Tuinen van Appeltern, Beldert Beach, het Eiland van Maurik en het uitgestrekte landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt zijn trekpleisters voor jong en oud.

Ontdek het zelf!
Ontdek Rivierenland op je eigen manier en in je eigen tempo. Dat kan wandelend langs de rivier met overstapjes per voetveer, fietsend door pittoreske dorpjes met boomgaarden en bloesem, luierend op een van de vele strandjes in de verschillende recreatiegebieden of slenterend door authentieke stadjes met gezellige terrasjes en restaurants. Overal heten de inwoners je van harte welkom om samen met hen te genieten van al het moois en de gezelligheid die Rivierenland het hele jaar door te bieden heeft. Om het de toerist makkelijk te maken zijn talloze routes uitgestippeld met opmerkelijke bezienswaardigheden en praktische tips voor een onvergetelijk dagje uit. Ontdek het zelf!

Alles over Rivierenland

Alles over Rivierenland

Verhalen uit Rivierenland

Wandelnetwerk Rivierenland

Wil jij buiten de gebaande paden treden en zelf je route samenstellen, zonder het risico te verdwalen? Dat kan met het Wandelnetwerk Rivierenland. Dit netwerk laat je de mooiste routes uit de regio ontdekken.

Iedereen kent het fietsknooppuntennetwerk wel. Nu is er iets soortgelijks voor wandelroutes: het Wandelnetwerk. De mooiste wandelroutes uit de regio zijn in kaart gebracht en tijdens iedere route kun je overstappen op een nabijgelegen wandelroute. Bij de start, op de kruispunten en onderweg vind je informatiepanelen en bewegwijzeringsborden die duidelijk maken hoe de route loopt. 

In iedere gemeente in Rivierenland zijn officiële startpunten van het Wandelnetwerk aangewezen. Daarnaast kun je terecht bij de verschillende TOPs om even bij te komen, voor meer informatie of om wat te eten en te drinken.

Gehoord op de radio..

Wandelen in Rivierenland

Maak kennis met Flipje in Tiel!

Het museum neemt je mee naar de wondere wereld van Flipje, de jam, de Romeinen en de complete geschiedenis van de stad Tiel in 50 kastjes. Beleef een nostalgische reis door het land van Flipje! Meer info