Sporten in de Gelderse streken

Wie lekker actief en sportief bezig wil zijn, komt helemaal aan zijn trekken in de Gelderse streken. De regio is natuurlijk al bekend als de nummer één fietsprovincie van Nederland. Mountainbikers en wielrenners genieten hier graag van het glooiende en soms woeste landschap, terwijl de recreatieve fietsers de provincie graag ontdekken aan de hand van één van de vele fietsrouters in de Gelderse streken. Ook wandelaars en mensen die graag paardrijden weten de Gelderse streken goed te vinden. 

Sportieve activiteiten in de Gelderse streken

Maar er is meer dan deze drie sportieve en actieve activiteiten in Gelderland. Zo kan je op diverse plaatsen in de Gelderland goed waterskiën. Dit kan je onder meer doen bij de stranden Kievitsveld, Stroombroek, Berendonck of Zeumeren van Leisurelands. Wie liever gaat golfen kan terecht op één van de 35 golfbanen die Gelderland rijk is. Ga je toch liever klimmen? Op de Veluwe, in de Achterhoek, in de regio Arnhem Nijmegen en Rivierenland kan je tot grote hoogtes komen in de zogenoemde Klimbossen.

Tennissen, fitness, duiken, voetballen, zwemmen, klimmen, skaten, zeilen, hardlopen. Het is zomaar een greep uit een aantal sporten die je in de Gelderse streken kunt doen. Je hoeft je dus geen moment te vervelen, Gelderland heeft het!

JDP130095B

Sportieve evenementen in de Gelderse streken

Ga je graag kijken naar sportevenementen, ook dan ben je in Gelderland aan het juiste adres. Er zijn dit seizoen weer vele (top)sportevenementen en sportieve activiteiten in de Gelderse streken. We zetten een aantal evenementen voor je op een rij:

  • 19 en 20 november – Zevenheuvelenloop: op de derde zondag van november komen hardlopers uit heel Nederland en ver daarbuiten naar Nijmegen om te lopen op het mooiste parcours van Nederland. TIP: Schrijf je nu alvast in want vol=vol!
  • 24 t/m 27 november - AFAS Tennis Classics: De AFAS Tennis Classics, met grote kampioenen van weleer is een sportief evenement met topentertainment, culinaire hoogstandjes, een stijlvolle en ontspannen sfeer en natuurlijk geweldig tennis!

Verhaal 34 sporten vierdaagse

Verhaal 34

Verhaal 34 profronde

Sportief overnachten in de Gelderse streken

Je hoeft natuurlijk niet alleen voor één activiteit of evenement naar Gelderland te komen. Maak van de Gelderse streken een ware vakantiebeleving of geniet van een lang weekend weg. Er zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden in de Gelderse streken waar je je sportief en actief kunt uitleven. Of waar je vandaan makkelijk de sportiefste plekken van Gelderland kunt bereiken. We zetten een aantal sportieve locaties op een rij.

Landal GreenParks
Landal GreenParks is goed vertegenwoordigd in de Gelderse streken. Bij hun vakantieparken kan je altijd wel sportief en actief bezig zijn. Zo hebben de meeste Landalparken een zwembad waar je baantjes kunt trekken. Een aantal parken hebben op hun beurt weer een voetbalveld, basketbalveld, tafeltennistafels of een midgetgolfbaan. Meestal is er de mogelijkheid om fietsen te huren. Zo kan je op een snelle en makkelijke manier de natuurlijke omgevingen ontdekken.

Meer informatie over Landal GreenParks in de Gelderse streken lees je hier.

Droomparken
Ook Droomparken weet de sportievelingen goed te vermaken. Diverse parken liggen gelegen aan het water, waardoor je bijna vanuit je vakantiebungalow op de surfplank kunt stappen. Ook bieden tennisbanen en de multifunctionele sportvelden de gelegenheid om in beweging te zijn. Droompark Hooge Veluwe heeft zelfs een ramp voor skaters.

Meer informatie over Droomparken in de Gelderse streken lees je hier.

Bilderberg
Bilderberg biedt in de Gelderse streken unieke slaapervaringen in combinatie met sportieve of actieve activiteiten. Zo biedt Bilderberg vanuit diverse hotels op de Veluwe een schitterend golfarrangement aan. Na een sportief dagje inspannen en ontspannen, kan er vervolgens genoten worden van culinaire hoogstandjes. De kilootjes hoeven er niet bij te komen, want er kan meestal ook nog een duik worden genomen in het zwembad. Men kan ook gebruik maken van de fitnesszaal.

Meer informatie over Bilderberg in de Gelderse streken lees je hier.

Topparken
Verspreid over heel Gelderland vind je bij Topparken de mogelijkheid om tot rust te komen. Of juist om sportief te zijn. Want naast comfortabele vakantiewoningen bieden de parken een diversiteit aan sportieve mogelijkheden. Fietsers en wandelaars vinden al snel hun weg in de natuurlijke omgeving, terwijl andere sporters zich op het voet- en/of volleybalveld, aan de tafeltennistafel, op het badmintonveld en bij andere sportieve faciliteiten kunnen uitleven.

Meer informatie over Topparken in de Gelderse streken lees je hier.

Verhaal 34 (1)

Verhaal 34 klimbos