U bevindt zich hier: Veluwe ›  Eten & Drinken

Proef de Veluwe!

Een knapperend haardvuurtje, heerlijk eten, een goed glas wijn… Op culinair gebied biedt de Veluwe je eindeloos veel mogelijkheden.

Van gezellige bistro’s tot sfeervolle restaurants en hippe bars waar het uitstekend vertoeven is. Culinaire hoogstandjes vind je in een van de sterrenrestaurants die de Veluwe rijk is in zowel Harderwijk als Vaassen. Liever een Veluws biertje met bitterbal van Veluwse bodem? Ook dat kan! Er wordt op de Veluwe steeds meer gewerkt met erkende streekproducten. En dat proef je! De Veluwe heeft immers een oerbodem die zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld tot een minerale schatkamer, waarin de heerlijkste ingrediënten groeien. Dat is puur Veluwe!

Streekprodukten vind je uiteraard op het platteland waar ze worden gekweekt en op ambachtelijke wijze geproduceerd, maar ook in de vele horecagelegenheden en op de verschillende smaakevenementen die worden georganiseerd. Eten op Rolletjes/Food Unplugged in Ede, Lepeltje Lepeltje in Apeldoorn en de Wilddagen in Vierhouten trekken jaarlijks vele bezoekers naar de Veluwe.

Meer eten & drinken in de Gelderse streken

Alles over eten & drinken op de Veluwe

Alles over eten & drinken op de Veluwe