We <3 health: versproducten uit de Gelderse streken

Vers, verser, verst. Een gezond eetpatroon en verantwoorde levensstijl wordt elke dag belangrijker. And we love it! Streekproducten en versmarkten, geen genetische toevoegingen maar authentiek en traditioneel voedsel. In de Gelderse streken geven we al jaren het goede voorbeeld met onze eigen verbouwde producten. En daar zijn we best trots op. Dit zijn (h)eerlijke gelegenheden met smaakvol en puur eten om je vingers bij af te likken.     

Sept #3- Groenten Fruit

Uit moes- & kruidentuin

Een oude vloedschuur aan de rand van landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt. Met een eigen moes- en kruidentuin verzorgt de brasserie heerlijk eten met verse, pure en zo veel mogelijk biologische producten. Ook het vlees van de oud-Hollandse Lakenvelders van het landgoed staat op het menu. Op het landgoed worden bovendien delicatessen bereid naar oud-Mariënwaerdtse recepten. Pure producten met smaak zonder toevoegingen. Kaas, sausen, jam, chutney…  Jammie! 

Sept #3- Lakenvelder

Lokale producten

Streekrestaurant de Herberg bevindt zich op Buitengoed de Panoven. Hier serveren ze smaakvolle producten van de lokale boer, slager of bakker. Genieten. Op het erfgoed kun je bovendien zelf eten maken of streekproducten kopen. Kruidkoek, dressing, pesto en mozzarella. Appelsap van appels van eigen land en honing van de boerderij. Verser wordt het niet.

Het fruit uit de Gelderse streken valt in de smaak. Tijdens de Landelijke Appelplukdag stellen tientallen fruitteeltbedrijven hun boomgaard open voor publiek waar je zelf fruit plukt en eet. Proeverijen, oogsten, wandelroutes en ambacht.     

Sept #3- Streekproduct

Wijngaarden

Dertig hectare aan wijnbouw. Elke wijnstok met de hand geplant en verzorgt. Wijnboeren uit de Achterhoek weten hoe je kwaliteit maakt en hoe die smaakt. De vruchtbare bodem in de regio is uitermate geschikt voor de teelt van wijndruiven. Twintig wijngaarden met stuk voor stuk kwaliteitswijn. En daar winnen ze onderscheiding na onderscheiding mee. Ben jij een wijnliefhebber? Lees hier onze wijntips.

Tips: culinaire events

Ben jij een echte fijnproever? Zorg dan dat je 25 augustus in Ede bent tijdens Heideweek Culinair. Verschillende ondernemers uit de regio bundelen de krachten en zullen heerlijke gerechten verzorgen uit de leukste keukens. In een gezellige loungesfeer proef je van alles wat!

Op 15 en 16 september houdt Bommelerwaard een culinair feestje. Telers, boeren, chef-koks, bakkers, traiteurs en slagers verwennen ons met de lekkerste streekgerechten tijdens Proeflokaal