Tips: Wandelen in de Gelderse streken

Het helpt onze spieren te sterken en onze botten. Is goed voor ons hart, bloeddruk, -vaten en ons cholesterol. Wandelen is gezond en leuk. En een half uur per dag is eigenlijk al voldoende. In de Gelderse streken is zoveel te zien. Van cultuur tot prachtige natuurgebieden.   

Natuur & stad | Rivierenland

Van ongerepte natuur, prachtige bloesem en kleurig fruit tot gezellige steden tijdens een mooie stadswandeling. In Rivierenland heb je keus genoeg. De regio verzamelt haar goudmijntjes op deze website, waar wandelliefhebbers hun mening geven over de mooiste en leukste routes. Je krijgt tips voor onderweg, extra uitstapjes en natuurlijk het aantal kilometers. Een paar wandeltips:

  • Stadwandeling Culemborg: een wandelroute langs een boeiende historie en langs de oudste stadsmuur van Nedeland. 
  • Het Engelroderpad: Neem laarzen mee, want deze route brengt je langs mooie en natte natuurgebieden. Zeker leuk om te doen en mee te maken. 16 kilometer door een landschap van stroomruggen en komgronden. 
  • Struinen langs de Waal: naast wandelrouters door stad en natuur, heeft de regio ook struinroutes. Tip: neem de trip voor november, anders staat het water alweer te hoog. 

Sept #10 - Waal Struinen

Eindeloze natuur | Veluwe

Een verwennerij in ons kikkerlandje: de Veluwe. Haal je hart op in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Loof-, naald- en gemengde bossen, heidevelden, grasvlakten en zandlandschap. Kijk uit over dit prachtige gebied vanaf de Posbank, uitgeroepen tot mooiste top van Nederland. Hier onze wandeltips:

  • Rondje Wekeromse Zand: een stuif- en heidegebied, wisselend landschap en met een beetje geluk loop je samen met wilde beesten.
  • Heuvel en bostocht: deze wandeling komt langs wijngaarden, kastelen en bruggetjes. Een verscheidenheid aan omgeving en heerlijke rustmomenten.

Uiteraard zijn er veel meer routes en leent de Veluwe zich goed om gewoon op de bonnefooi te gaan wandelen (of fietsen). Liever iets meer zekerheid? Hier vind je meer wandelroutes op de Veluwe

Sept #10 - Hoge Veluwe Geit

Wandelen en bezichtigen

Tot en met 31 oktober kunnen bezoekers van Paleis Het Loo via de barokke tuinen een wandelroute volgen door het Paleispark. Deze ‘Oranje-wandeling’ duurt ongeveer een uur en gaat langs de veldvijvers met het badpaviljoen, theepaviljoen en de koninklijke botenhuizen. Wil je meer kastelen bezoeken? Het Geldersch Landschap & Kasteelen heeft wandelroutes langs prachtig landgoed. Stop voor een picknick, bekijk de vogels en wilde dieren en geniet van erfgoed.  

Sept #10 - Loo

Wandelen en overnachten

In het Bilderberg Hotel Klein Zwitserland kun je heerlijk ontspannen en eten na een lange wandeltocht. Midden op de Veluwe, voorzien van rust en luxe. Liever een park als uitvalsbasis en al meteen de wandeling beginnen? Vanuit verschillende bungalowparken van Landal GreenParks starten wandelroutes, in zowel de Veluwe en de Achterhoek.

Misschien heb je het gemist. Maar eerder maakte vlogger en wandelliefhebber Remko voor ons een video met de mooiste wandelroutes door de Achterhoek. Bekijk zijn wandeltips hier.

Sept #10 - Klein Zwitserland