Winkelen in de Gelderse streken | de leukste shopsteden

Hoe ziet jouw ideale dag winkelen eruit? Wat ons betreft is een shopdag pas compleet met een kop koffie (met taart), een uitgebreide lunch en natuurlijk veel, heel veel leuke en bijzondere winkels. Gelukkig kennen de Gelderse streken genoeg steden die aan dit pittige lijstje voldoen. 

#Winkelen in Wageningen

Wageningen kent een rijke geschiedenis en dat is duidelijk terug te zien in de stad. Deze studentenstad herbergt vele kleine straatjes, historische gebouwen én unieke winkels. Kaasliefhebbers mogen Breunissen absoluut niet overslaan en interieurlovers gaan naar Matser.

#Winkelen in Apeldoorn

De leukste to-do’s voor Apeldoorn werden al eens uitgebreid beschreven (kijk hier maar even), maar eigenlijk hoort winkelen ook in dit lijstje thuis. Apeldoorn heeft namelijk het meest gevarieerde winkelaanbod van Gelderland en staat wat dit betreft in Nederland op nummer 2. Wat dit betekent? De stad heeft in totaal 67 verschillende soorten winkels. Daar moet wat voor je tussen zitten, toch?

#Winkelen in Arnhem

Arnhem staat bekend als mode-capital van Nederland en heeft dus een reputatie hoog te houden. En dat lukt. Van de ketens in de hoofdstraten tot de kleinere boetiekjes en tweedehands pareltjes. Ben je op zoek naar jong design talent, dan kom je in het Modekwartier helemaal aan je trekken. Wil je de mooiste interieur items inslaan, dan ben je bij Studio Libris aan het juiste adres. Daarna een borrel op een van de vele terrassen en overnachten in Hotel Old Dutch of Postillion

Artikel 28 - Musiskwartier

#Winkelen in Doesburg

De kleinste stad uit dit lijstje, maar zeker niet de minste. Door de toeristische aantrekkingskracht van dit hanzestadje vind je er vele, kleine, ondernemers met unieke producten. Alles van sieraden, mode tot heerlijk eten. Onze favorieten zijn Kadoes, de Mosterdfabriek en Sonja’s (voor die koffie met taart). 

Artikel 28 - Doesburg

#Winkelen in Zutphen

Nog een hanzestad, maar qua formaat een tikkie groter dan bovenstaande. Zutphen staat bekend om haar skyline langs de IJssel en heeft ook voor shoppers genoeg te bieden. Naast de grote ketens vind je hier veel speciaalzaakjes met bijzondere collecties. Sjosz is zo’n winkel, net als Net&Mia. Ook de boerenmarkt op donderdag is een aanrader, biologisch en super vers winkelen.

#Winkelen in Nijmegen

Wie denkt dat je alleen tijdens de vierdaagse lange wandelingen door Nijmegen kunt maken, heeft er nog niet gewinkeld. Het aanbod is groot, heel groot. De stad aan de Waal heeft voor ieder wat wils en biedt een aantal echte pareltjes. Zo ga je naar 512 voor bijzondere mode, bezoek je Bleshyou voor de mooiste planten en plof je bij theebar T’s neer om even bij te komen. Zij hebben de meest bijzondere stroopwafels voor je klaar staan, zoals oreo met roquefort… Mocht je ook nog iets van de omgeving willen zien, blijf dan slapen in het prachtige Fletcher hotel de Gelderse Poort en geniet de volgende dag van groen en rust. 

Artikel 28 - Nijmgen