Zonder kids de deur uit: feest en cultuur in onze streken

Sleep jij de kinderen ook altijd mee naar verschillende feestjes? En trek je ze aan de hand mee naar cultureel goed? Onderstaande events zijn uitermate geschikt voor een avond zonder kids. Voetjes van de vloer in een strandtent, lezingen tijdens college tour, tranen lachen met cabaret of een bezoek aan een bijzonder stadhuis. Boeken deze events. En genieten, zonder kids. 

ABBA Experience op WaterGoed

Zaterdag 18 maart speelt The ABBA Tribute band op WaterGoed in Valburg. Op deze avond komen alle grote hits van ABBA aan bod. Van Waterloo en The winner takes it all tot Super trouper en Dancing Queen. Haal je dansmoves uit de kast en ga met de band op muzikale reis langs de vele grote hits van ABBA. 

Watergoed Abba (mrt 4)

Theater de Lindenberg

Een avond vol humor? Dan ben je bij theater de Lindenberg aan het goede adres. In maart zijn er volop cabaretvoorstellingen. Lach om de Rotterdamse Patrick Laureij die met zijn voorstelling Dekking Hoog een extreme combinatie van gevoeligheid en stoerheid laat zien. Luister naar Anne Neuteboom die in gaat op de “mislukte” millenials of geniet van de mooie liedjes en subtiele grapjes van Lucky Fonz lll. Kun je niet kiezen? Ga voor de East Side Comedy Night, een avond waar verschillende comedians het programma vullen. 

Lindeberg Theater (mrt 4)

Museum Wijchen

Liefhebber van het programma College Tour? Zet 12 maart in de agenda voor Kastelen College Tour in Kasteel Hernen. Drie lezingen over verdedigingswerken, boeken en geletterdheid en het beheer van kastelen in de huidige tijd. Op 19 maart is Kasteel Wijchen het decor voor de tour. De thema’s die daar aan bod komen zijn de bewoningsgeschiedenis van Wijchen en zijn industrieel erfgoed. Leuk en vooral ook erg leerzaam.

Museum Wijchen (mrt 4)

Rondleiding stadhuis Culemborg

Op de Oude Vismarkt in Culemborg staat het stadhuis van de gemeente. Het gebouw wordt voornamelijk gebruikt als vergaderlocatie van de gemeenteraad en als trouwlocatie, maar op de eerste zondag van de maand kun je deelnemen aan een gratis rondleiding. Leer meer over de laatgotische bouwstijl en voormalig bewoonster Elisabeth van Culemborg.  

Na de rondleiding biedt het centrum van Culemborg genoeg leuke plekjes om te genieten van een borrel of een diner.   

Culmborg Stadhuis (mrt 4)

Gerelateerde artikelen