U bevindt zich hier: Home ›  Evenementen

Evenementen in de Gelderse streken

In de Gelderse streken, Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek, worden vele evenementen georganiseerd en kun je prachtige tentoonstellingen bezichtigen. Kijk in de evenementenkalender hieronder voor een selectie. In de uitagenda op de websites van de verschillende regio's staat een uitgebreid overzicht van activiteiten in Gelderland.

Veluwe
Regio Arnhem Nijmegen
Rivierenland
Achterhoek

Toon:  
25 SEP-
28 OKT
Verborgen trappentoer De Veluwe Kasteel Cannenburch

Ook altijd al willen weten wat er zich achter de gesloten deuren van het kasteel afspeelt?

Van april t/m oktober 2017 krijgen per maand 20 personen de kans om onder begeleiding van een gids de geheime gangen, trappen en vertrekken van kasteel Cannenburch te ontdekken!

De tour, onder begeleiding van een gids, begint op de begane grond van het kasteel. Vervolgens opent een onopvallende deur, laat je alle overige museumbezoekers achter je en begint de klim richting de toren van het kasteel. Onderweg komen je verschillende dienstruimtes tegen en ook breng je een bezoek aan de fragmentenzolder. De tour eindigt met een prachtig uitzicht op de omliggende bosrijke omgeving vanuit ‘De ui’ van het kasteel.  


Tijd
: 14.00 uur. Er is plaats voor maximaal 20 personen.  

Deelname: € 9,50 voor volwassenen, kinderen 4 t/m18 jaar € 4,75.
Donateurs, Museumkaarthouders en Rembrandtkaarthouders betalen € 7,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 3,75.

Adres: Kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen.

Informatie: Kasteel Cannenburch is van april t/m oktober op wo t/m zo tussen 12.00 - 17.00 uur telefonisch bereikbaar via: 0578 - 57 12 92. Jaarrond kunt u uw vraag per email stellen via: cannenburch@glk.nl .

Reserveren: Reserveren is noodzakelijk. 

25 SEP-
22 OKT
Rit in de stoomtrein De Veluwe Apeldoorn

Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie. Op de Koningslijn rijdt de VSM met een groot aantal stoomlocomotieven, Nederlands historische diesellocomotieven en rijtuigen door het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvallei en beleeft u een dagje spoorvervoer uit het verleden.

25 SEP-
14 OKT
CoderDojo Apeldoorn: Leren programmeren De Veluwe CODA

Programmeren wordt steeds populairder! Daarbij is het leren programmeren een van de belangrijkste speerpunten bij het aanleren van de '21 Century Skills’. Bij CoderDojo CODA Apeldoorn leren wij jongeren tussen de 7 en 17 jaar in CODA FabLab programmeren met onder andere Raspberry Pi, Python en Scratch. Naast het leren programmeren ontmoeten de deelnemers ook anderen enthousiastelingen en kun je jouw projecten delen,

29 SEP-
8 OKT
Najaarskermis Nijmegen Regio Arnhem Nijmegen Binnenstad Nijmegen

De najaarskermis zal zoals elk jaar weer door het hele centrum van Nijmegen te vinden zijn. Vanaf de locatie Plein 1944 tot aan de Waalkade vind je bijna 100 attracties.  
Nieuw dit jaar is de toevoeging van NimmaLand in het Valkhofpark. Midden in de kermis is dit een plek vol activiteiten voor jong en oud. Een perfecte aanvulling op de kermis! 

1-31
OKT
Maand van de geschiedenis Regio Arnhem Nijmegen Diverse locaties

Is geluk alleen een product van deze tijd of zijn mensen altijd bezig het geluk te vinden? In oktober spoelt de Maand van de Geschiedenis terug rond het thema Geluk. Van gelukzoekers tot weldoeners, van Fortuna tot vrijheid met  actuele talks, festivals, tours, tentoonstellingen, verkiezingen, tv- en radioprogramma’s . Waar ga jij naartoe?